Plante de apartament

# florile care imbunatatesc viata # imbunatatire viata #flori #viata

Afla care sunt florile care ne imbunatatesc viata si sanatatea

Florile sunt un antidepresiv natural si un medicament anti-stres, ne ajuta sa dormim mai bine noaptea, sa fim mai creativi si mai productivi si, in general, mai fericiti si mai sanatosi. De-a lungul timpului, stiinta a fost preocupata sa analizeze efectele concrete ale anumitor tipuri de flori asupra sanatatii fizice si psihice, ca sa stim sa ne orientati mai bine in noianul de plante care ne decoreaza vietile.

 

Chiar daca orice floare este binevenita in viata noastra macinata de stresul cotidian, haideti sa vedem cateva dintre cele care au un efect pozitiv garantat asupra bunastarii umane. Asta ca sa stiti mai bine sa va orientati atunci cand cautati flori de ziua indragostitilor.

Margaretele

Despre aceste flori salbatice se spune ca simbolizeaza puritatea si voiosia si ca sporesc instant buna dispozitie a persoanelor care le primesc. Culorile lor vibrante, care variaza de la alb si galben, la portocaliu, rosu si roz, ne amintesc de zilele insorite petrecute in natura alaturi de cei dragi. In plus, ele rezista in vaza pana la doua saptamani.

Gerbera

Aceasta floare viu colorata este un purificator al aerului foarte eficient, recunoscut pentru faptul ca indeparteaza din locuinte substante nocive precum tricloretilena sau benzenul, dar si o planta care asigura o atmosfera relaxanta si un somn linistitor noaptea. Are nevoie de multa lumina si de un sol bine asanat.

Crinul pacii

Aceste flori indeparteaza umiditatea din atmosfera inconjuratoare, actionand pe post de aparate naturale de purificare a aerului.

Lalelele

Sunt flori care infloresc doar primavara si care, in ciuda aspectului lor modest, raspandesc frumusete si sentimentul de caldura si noi inceputuri, fiind capabile sa lumineze cele mai intunecate zile.

Crizantemele

Aceste flori nu doar ca aduc culoare si viata intr-o locuinta, ci si purifica aerul, reduc grijile si stresul.

Lavanda

S-a dovedit ca parfumul acestei flori reduce anxietatea. Prezenta ei incetineste ritmul cardiac, reducand tensiunea arteriala si nivelul de stres. Singura problema este lavanda este destul de greu de gasit si mai scumpa decat alte flori.

Trandafirii

Trandafirul este cea mai clasica si mai indragita floare din toate timpurile, fiind identificata de antici cu zeita iubirii si considerata un simbol al echilibrului in Tarot. Pe langa faptul ca sunt un cadou special, simbolizand iubirea si prietenia, aceste flori s-au dovedit eficiente si in eliminarea stresului – un studiu a aratat ca oamenii care privesc trandairi la locul de munca se simt mai relaxati si mai confortabili.

Iasomia

Aceasta planta ajuta la imbunatarirea calitatii somnului gratie parfumului ei natural. S-a observat ca oamenii se simt mai putin anxiosi si mai calmi in prezenta iasomiei, trezindu-se mai alerti a doua zi. Se stie ca un somn prost duce la decizii mai proaste, la controlarea mai slaba a emotiilor sau ingreuneaza adaptarea la schimbare. Desi este o planta de exterior, ea poate duce o viata buna si in spatii inchise.

Hortensiile

Aceste flori au un efect linistitor si inviorator in acelasi timp, fiind usor de plantat si de ingrijit. Ele sunt intalnite de regula in gradini, unde plantarea lor si observarea actului de inflorire au un efect terapeutic.

Orhideele

Despre aceste flori se stie ca raspandesc energie pozitiva, ca elimina din stres, imbunatatesc concentrarea si curata aerul noaptea, in timp ce dormim. In practicile Fen Shui, ele sunt considerate un bun stimulent pentru atragerea partenerilor de viata daca sunt plasate strategic in locuinte.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului