Plante de apartament

# plante aer curat # plante umificare #plante casa #plante apartament

Aer umed in casa? 5 plante care absorb umiditatea si purifica aerul

Aerul din locuinta ta este umed si simti mereu ca nu poti respira? Atunci trebuie sa ai in locuinta cateva plante speciale!

Aceste plante au o capacitate foarte mare de a absoarbe umiditatea si de a purifica aerul din casa ta. Iata care sunt acestea:

Crinul pacii (Spathiphyllum)

 Pe langa faptul ca absoarbe umiditatea si distruge sporii de mucegai, Crinul pacii atrage si dragostea si armonia in casa ta. Nu necesita o ingrijirea speciala, insa are nevoie de o temperatura de 18 grade Celsius.

Arborele de cafea (Coffea)

Este recomandat sa cumperi o planta matura din aceasta specie pentru beneficia de efectele sale. Planta are nevoie de umbra si apa. Ea absoarbe excesul de umiditate si ofera un miros tropical minunat, mai ales cand este in floare.

 

Mirt (Myrtus)

Simbol al pacii si al placerii, Mirtul aduce tineretea inapoi, iar calatorilor le confera energie si buna-dispozitie. Frunzele si florile acestei plante ajuta la distrugerea microbilor din aer, contribuind la stabilirea unui microclimat sanatos in casa. 

Dafin (Laurus nobilis)

Dafinul adora zonele umede, de aceea este bine sa il tii la umbra si sa il uzi frecvent. Acesta absoarbe rapid umiditatea din aer si, in plus, poate fi folosit si la gatit, deoarece da o savoare aparte preparatelor.

Lamai (Citrus limon)

Lamaiul este o planta excelenta, care emana un miros extraordinar si absoarbe umiditatea din aer. In plus, curata aerul de substante daunatoare. Lamaiul iubeste soarele si trebuie udat regulat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare