Plante de apartament

#cactus #iarna #plante de apartament #cactusi

9 reguli de ingrijire a unui cactus iarna

Majoritatea speciilor de cactus intra in repaus odata cu inceperea iernii. Aceasta perioada este extrem de importanta pentru planta intrucat o ajuta sa se regenereze si sa infloreasca abundent in primavara. Iata cateva reguli pe care este bine sa le cunosti pentru a proteja cactusii in perioada rece:


1 Cactusii trec mai bine peste iarna in camere racoroase si protejate de inghet decat in cele incalzite de calorifere . Cea mai buna temperatura pentru cactus in timpul iernii este cuprinsa intre 8°C si 12°C. Este bine sa stii ca unele specii rezista bine si la 4°C.


2 E bine ca in timpul iernii cactusii sa beneficieze in continuare de lumina


3 Incepand cu luna noiembrie uda cactusii din ce in ce mai rar. Pamantul plantelor tinere de sub un an si a celor altoite trebuie umezit usor din cand in cand.


4 Culege treptat eventualele fructe pe masura ce se maturizeaza, cu grija, pentru a nu rani plantele.


5 Nu forta cresterea cactusilor, dandu-le apa si caldura. Perioada de repaus de iarna este indispensabila pentru ca plantele sa se dezvolte frumos in primavara.


6 Daca tulpina cactusului se „stafideste” este recomandat sa-l uzi saptamanal cu o lingura de apa.


7 Atentie la paianjenul rosu pe care il poti observa cu ajutorul unei lupe. Daca epiderma cactusului sufera vreo schimbare majora este posibil ca planta sa fie atacata de acest daunator. In aceste conditii este indicat sa iei de urgenta masurile de combatere care se impun.


8 Aeriseste periodic camera in care tii cactusii in timpul pranzului, in zilele insorite, timp de o ora sau doua.


9 La sfarsitul lunii februarie te poti ocupa de transplantarea cactusului. Amestecul de pamant trebuie adus la temperatura pamantului din ghiveci iar vechiul substrat trebuie sa fie uscat. De asemenea, ai grija ca vasele noi sa fie dezinfectate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului