Plante de apartament

#plant ideale pentru incepatori #plante de apartament #plante

9 plante de apartament care cresc fara probleme in orice conditii. Sunt ideale pentru incepatori

 

Plantele de apartament sunt o modalitate excelenta de a aduce verdeata in interior si de a ridica starea de spirit a locatarilor. Cu toate acestea, multi oameni ezita sa detina plante din cauza timpului si a atentiei pe care trebuie sa o acorde acestora. Contrar presupunerilor populare, insa, exista o multime de plante rezistente care pot prospera fara efort in interior, transformand un decor mohorat intr-un subiect de conversatie plin de viata. Iata care sunt plantele de apartament care au nevoie de ingrijiri minime si nu sunt pretentioase privind mediul inconjurator. Tu le ai?

Aloe

Aloe vera este cunoscuta sub numele de aloe medicinala. Este o planta buna de cultivat acasa nu doar datorita usurintei cu care se inmulteste, ci si datorita proprietatilor sale medicinale - de la utilizarea sa zilnica ca hidratant pana la efectele racoritoare si vindecatoare ale sevei sale. Aloe poate fi cultivata in ghivece nisipoase, bine drenate. Nu are nevoie de prea multa ingrijire, cu exceptia evitarii udarii excesive si a deteriorarii prin ploaie.

Violeta africana

Dupa cum sugereaza si numele, aceste plante erbacee perene sunt originare din tarile africane precum Tanzania si Kenya. Ele produc ciorchini de flori violete, purpurii sau albe deasupra frunzelor, care inveselesc imediat orice sufragerie. Cerinta initiala de plantare include folosirea unui sol afanat cu un continut ridicat de materie organica. Creste bine la lumina indirecta, cu udare usoara ocazional. O data pe an, este o idee buna sa se replanteze in pamant proaspat.

Bambus

In ultimul deceniu, tendinta de a creste aranjamentele elegante de tulpini rasucite ale bambusului in ghivece de sticla si ceramica au creascut simtitor. In ciuda denumirii, aceste plante nu sunt de fapt bambus adevarat ci doua specii diferite de plante, si anume Dracaena sanderiana si Dracaena braunii. Pentru pasionatii de feng shui, plantele ofera o energie linistita pentru casa. Ele nu au nevoie de pamant si cresc usor in interiorul unui ghiveci cu pietre si pietricele, umplut cu apa. Singura ingrijire de care au nevoie este un nivel adecvat de apa si umiditate.

Philodendron

Exista cel putin 450 de specii de philodendron. Aceste plante sunt cunoscute ca fiind plante usor de ingrijit de oricine. Poti alege un soi care sa fie vertical sau soiurile mai populare de plante cataratoare care arata frumos in orice colt al casei. Trebuie doar sa fie mutate ocazional intr-un loc insorit si udate o data la doua sau trei zile sau atunci cand solul superior este uscat.

Crinul pacii

Crinul pacii este o planta frumoasa si usor de ingrijit fiind o alegere populara cand vine vorba de plante de interior. Are nevoie de conditii moderate de udare si lumina pentru a creste bine.

Plante suculente in forma de trandafiri

Aceste plante sunt numite suculente trandafir datorita aspectului lor micut de inflorire, atat de mult incat, daca nu ar avea o nuanta verde, le-ai putea confunda cu usurinta cu un trandafir. Sunt originare din Insulele Canare, situate in largul coastelor Spaniei. Spre deosebire de alte plante, aceste plante suculente cresc mai mult in timpul iernii decat in timpul verii. Ele pot tolera solul umed mai bine decat alte plante suculente, dar au nevoie de un ghiveci cu un drenaj bun.

Planta paianjen

Planta-paianjen are mici plantule care atarna de planta mama si care pot fi taiate si replantate pur si simplu. Plantele paianjen sunt foarte usor de cultivat si se dezvolta bine in orice conditii. Frunzele alungite sunt de un verde deschis frumos, cu margini albe. Aceste plante rezistente pot fi cultivate cu usurinta in interior, in ghivece bine drenate.

Limba soacrei

Limba soacrei este una dintre cele mai tolerante plante de interior si, prin urmare, foarte populara. Ii puteti recunoaste frunzele alungite, groase, cu margini galbene. Ca planta de interior, poate fi cultivata in ghivece de dimensiuni medii, prin plantarea directa a unei frunze taiate prin inmultire vegetativa sau a unui rizom taiat din radacina. Partea cea mai buna este ca poti uita sa o uzi timp de saptamani intregi, iar planta inca arata proaspata.

Yucca

Aceasta este o planta toleranta la seceta, cu frunze asemanatoare cu o sabie si inflorescente albe, frumoase. Yucca isi satisface cea mai mare parte a nevoilor de apa de la baza sau tulpina sa bulboasa. Desi este o planta cu crestere lenta, nu necesita nicio ingrijire, in afara de expunerea la lumina soarelui. 

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului