Plante de apartament

#plante cu flori #flori #plante de apartament #ingrijire plante

7 plante de apartament cu flori superbe

Ne bucuram de plantele de apartament pentru frunzele lor frumoase si sanatoase si suntem incantati de momentul infloririi. Iata sapte plante de apartament care pot adauga un plus de culoare si parfum gradinilor interioare.

Violetele africane

Violetele africane sunt printre cele mai usor de crescut. Acestea infloresc de mai multe ori pe an si necesita ingrijire minima. Exista zeci de soiuri, cu frunzis variat si flori diferit colorate. Violeta africana are nevoie de caldura si lumina filtrata si este de preferat sa nu fie udata pe frunze. Daca beneficiaza de conditiile necesare, violeta africana va inflori constant, aproape tot anul.

Oxalis

Aceasta planta draguta are frunze de forma triunghiulara de tip trifoi si se strang noaptea sau in conditii de lumina slaba. Ofera un spectacol constant de inflorire in culorile roz pal sau alb. Exista soiuri de oxalis care au frunzele verzi simple, fara accente argintii. Are nevoie de lumina medie sau stralucitoare si de mentinerea solului umed.

Crinul pacii

Poate ca florile albe ale crinului pacii nu sunt cele mai spectaculoase, dar au o eleganta speciala si se remarca de fiecare data cand apar deasupra frunzisului bogat, pe tulpinile lor lungi si zvelte. Este o planta usor de ingrijit si poate inflori pe tot parcursul anului, dar produce cele mai multe flori in timpul verii. Are frunze mari, tropicale, de un verde inchis. Crinul pacii are nevoie de ingrijiri minime: lumina scazuta si mentinerea solului umed.

Anthurium

Cand este tinut in lumina stralucitoare, anthuriumul te va rasplati cu florile sale de lunga durata, in forma de inima si in nunate festive de rosu, roz, lavanda sau alb. Daca nu are floare, te poti bucura de frunzele sale lucioase si verzi in forma de inima. Are nevoie de lumina medie sau stralucitoare si de mentinerea solului umed.

Muscata

Exista mai multe tipuri de muscate cultivate ca plante de apartament. Geraniul Regal sau Martha Washington au cele mai mari si mai spectaculoase infloriri, dar necesita conditii de clima mai rece. Insa sunt si alte tipuri de muscate, comune, de gradina, care au flori spectaculoase si sunt si mai usor de cultivat. Muscata este extrem de usor de crescut, motiv pentru care nu ai cum sa dai gres cu ea. Are nevoie de lumina stralucitoare si de pastrarea solului umed.

Begonia cu aripi de inger

Numeroase specii de begonii sunt denumite begonia cu aripi de inger. Toate cresc pe verticala, pana la inaltimea de 180 de cm. Acestea se pot pastra mai bine daca li se vor lega tulpinile intr-un manunchi stufos. Pe langa faptul ca au frunzele de un verde incredibil de placut cu accente de argintiu si maroniu, begoniile cu aripi de inger infloresc in ciorchini de flori rosii, roz sau albe, foarte decorative.

Guzmania

Guzmania face parte din familia ananasului si are frunzele rigide, lucioase, dintate, aranjate in forma de coloana verticala. Din centrul frunzelor apare o inflorire cu frunze colorate in nuante de rosu, galben sau violet care pot dura pana la sase luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului