Plante de apartament

#gradina #secrete #cultivare plante #pervaz

6 secrete pentru o gradina de pervaz perfecta

Pervazul este locul cel mai bun pentru o mini gradina de apartament, deoarece plantele primesc lumina necesara si devin si un element decorativ frumos in caminul tau. Afla cele mai importante 6 secrete pentru o gradina de pervaz perfecta.

Indiferent daca optezi pentru plante aromatice sau plante decorative, gradina de pervaz poate deveni un element estetic important, atunci cand este ingrijita bine.


Alege corect plantele

Incepi cu planta pe care ti-o doresti cel mai mult si afla care sunt preferintele ei pentru luminozitate, umiditate si sol. Gaseste apoi plante similare pentru gradina de pervaz. Daca ai ales plante care au nevoie de conditii foarte diferite, vei descoperi ca unele s-au uscat si necesita o inlocuire.


Opteaza pentru pervazul cel mai potrivit pentru o gradina decorativa

Cele mai multe plante apreciaza lumina naturala oferita de soare dimineata. Din acest motiv, pervazul unei ferestre orientata catre Est sau Sud-est este cel mai potrivit. Daca ai doar ferestre orientate catre Vest, asigura-te ca alegi plante mai rezistente la lumina puternica a soarelui din fiecare dupa-amiaza. Pentru ferestre orientate catre Nord, alege plante care cresc bine si la umbra.
 

Uda pamantul cu o sticla de apa cu pulverizator

In ghivecele mici, apa se imprastie mai bine la radacinile plantei cand este pulverizata pe pamant, nu turnata. Pe timpul verii, vei avea nevoie sa pulverizezi apa chiar direct pe frunzele plantelor pentru a elimina riscul de uscare.
 

Taie plantele in mod regulat daca vrei sa creasca dese

Daca ai optat in principal pentru plante aromatice, taie-le in mod regulat pentru a incuraja cresterea pe orizontala. Poti usca sau congela frunzele taiate de care nu ai nevoie chiar acum, iar gradina de pervaz va deveni mai frumoasa cand plantele cresc mai des si nu se lungesc pe verticala.
 

Utilizeaza un umidificator pe timpul iernii

Cand ai ales un pervaz situat chiar deasupra unui calorifer, plantele sufera pe timpul iernii. Foloseste un umidificator de aer in sezonul rece sau asigura-te ca pulverizezi apa pe frunze in mod regulat atunci cand aerul este foarte uscat.
 

Foloseste recipiente decorative

Cand cumperi plantele deja crescute, pastreaza-le in recipientul original timp de o saptamana, pentru a le da timp sa se obisnuiasca cu noile conditii de viata. Le poti muta apoi in recipiente decorative care sa fie cat mai potrivite pentru decorul intregii camere.

Sursa foto: Honeysucklelife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului