Plante de apartament

# cum sa amenajezi casa cu ajutorul cactusilor #ingrijirea castusilor

6 moduri de a-ti decora casa cu ajutorul cactusilor

Cu forme unice si flori deosebite, cactusii pot fi plante minunate pentru a decora casa in cat mai multe moduri surprinzatoare si elegante. Cactusii sunt, probabil, printre cele mai potrivite plante de interior, avand nevoie de o intretinere redusa si fiind usor de ingrijit chiar si de catre gradinarii mai putin iscusiti.

Alege cactusi pentru interiorul locuintei tale si inspira-te din cele sase moduri in care iti poti decora casa cu ajutorul acestora!

1. Pe raft

 

Unul dintre cele mai clasice locuri in care poti aseza un cactus este un raft. Insa, pentru un design mai special, il poti pune fie in mijlocul unui raft plin de carti, fie printre alte obiecte de decor in culori de alb sau negru, fie pe rafturile din bucatarie sau din baie. Orice loc obisnuit poate deveni deosebit cu putina imaginatie!

2. Timpul pentru ceai

Ai un ceainic sau o cana mai veche pe care nu mai vrei sa le utilizezi in scopul lor obisnuit? Nu trebuie sa le arunci, ci le poti refolosi pe post de suport pentru cactusi. Asaza sub acestea si o mica farfurioara potrivita si vei obtine obiecte de decor unice.

3. Piesa de rezistenta pentru masa

Atunci cand iei masa alaturi de cei dragi iti doresti sa o amenajezi cat mai placut posibil? Nu este foarte dificil, ci trebuie doar sa adaugi una sau mai multe piese de accent care sa iasa in evidenta. Asaza cativa cactusi micuti intr-un castron ca de cristal, inconjurati de multe pietricele albe sau maro si vei obtine un element de decor inedit.

4. Adunare de cactusi

Multe persoane pot prefera ca, in loc sa aiba un cactus mai mare, sa aleaga multi cactusi mai mici si sa ii grupeze pe o suprafata comuna. O tava intr-o culoare pastelata, precum roz sau galben, poate deveni un loc minunat pentru a aseza cinci – sase cactusi pe care sa ii expui apoi intr-o anumita incapere.

5. Cosuletul cu cactusi

Secretul unei amenajari deosebite este acela de a avea o imaginatie bogata si de a gandi metode de decor inedite.

Spre exemplu, poti achizitiona sau fabrica cu usurinta un suport cat mai natural precum un cosulet din nuiele. Vopseste-l sau da-l cu lac pentru un plus de protectie si accentuarea culorii si umple-l cu pamant sau mici bucati de lemn. In final, pune in interior unul, doi sau trei cactusi, in functie de marimea acestora si de cea a cosului si asaza ornamentul astfel incat fiecare musafir sa il observe si sa il admire!

6. Arta abstracta si vie

Cactusii micuti nu au nevoie de apa, astfel incat asezarea acestora nu este limitata la un ghiveci sau un suport clasic de plante. Acestia se preteaza pentru a fi amplasati aproape oriunde iti doresti, si cu cat ideile tale sunt mai indraznete, cu atat este mai bine.

Un exemplu de amenajare este aceea de a crea cactusilor tai o casuta cu ajutorul unor linguri sau a unor vase mici de ceramica. Gaseste un loc in care sa expui lingurile si aranjeaza in fiecare cate un cactus micut. Suplimentar le poti vopsi intr-o nuanta puternica, precum auriu, pentru un plus estetic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare