Plante de apartament

#plante verzi #plante #ingrijire plante

5 trucuri care te ajuta sa ai plante mereu verzi si inflorite

Cui nu-i place sa aiba o gradina colorata si proaspata in orice anotimp? Un colt verde nu este complicat de obtinut, dar odata ce este facut, trebuie sa ai mare grija de intretinerea acestuia.

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa ai plante frumoase, sanatoase si mereu verzi in orice sezon al anului:

Apa

Nu toate plantele sunt la fel. Iar cantitatea de apă de care au nevoie este diferită în funcție de mărime, tip și climă. Un indicator care arata ca planta are o cantitate suficientă de apă este că solul acesteiam care trebuie sa fie umed, niciodată uscat sau inundat. Apa multa poate provoca mucegai, iar plante se poate usca rapid. Uda plantele treptata, pe masura de analizezi nivelul de umiditate al solului. O planta supravietuieste mai bine daca nu are apa decat daca este inundata.

Lumina

Daca plantele sunt in interiorul casei, trebuie sa tii cont mereu de faptul ca ele nu pot trai fara lumina, de aceea trebuie plasate in locuri in care soarele ajunge la ele in timpul zilei. Indicat ar fi ca luma sa cada indirect pe ele, pentru a impiedica frunzele sa se ofileasca. Prea multe soare poate arede frunzele. Totusi, daca ele nu au suficienta lumina, tulpinile cresc disproportionat si frunzele devina galbene.

Curatarea

Toate frunzele moarte ale plantei trebuie eliminate. De asemenea, frunzele ofilite sau deteriorate trebuie indepartate, deoarecele mananca din substantele nutritive. Fiecare frunză sau floare are un ciclu care, odată acoperit, trebuie îndepărtata. Acest lucru trebuie făcut în mod constant. Tunderea este de asemenea importantă, o plantă foarte înaltă nu va transporta substanțe nutritive la frunzele de mai jos. Frunzele în stare bună trebuie curatate de praf.

Ingrasamant

Solul unei plante nu trebuie sa fie argilos, deoarece apa nu va curge prin restul pământului, dar dacă este nisipos, lichidul se va scurge prea repede. Fiecare specie sau tip de plante trebuie separate, astfel încât să aibă îngrășământul adecvat și să primească cantitatea corectă de apă.

Temperatura

În funcție de specie, planta suportă mai multa sau mai puțină căldură, de aceea este foarte important ca solul sa fie umed. Dacă plantele sunt în interiorul casei, este mai bine să fie lângă o fereastră unde, în afară de lumină, există o briză.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare