Plante de apartament

#plante apartament #udare plante #ghiveci lut #ghiveci plastic #ghiveci de teracota

5 secrete ale udarii solului care te vor ajuta sa iti ingrijesti corect florile din ghivece

Florile tale vor creste mult mai bine daca vei folosi caracteristicile ghivecelor de plastic sau de lut pentru a regla ritmul udarii plantelor. Nu toata lumea ia in calcul vasul in care isi asaza florile de apartament sau de terasa, desi acesta regleaza ritmul de viata al plantelor.
 

1. Alege ghiveciul potrivit

Cele mai bune vase de flori vor trebui alese in functie de preferintele plantelor din casa ta. Daca o planta necesita un sol mai umed este bina sa ii alegi un ghiveci din material plastic. Plasticul permite retinerea apei in sol pentru mai multa vreme. Un ghiveci din lut va elimina apa prin porii sai, ritmul de udare al plantei fiind mai des.

2. Urmareste-ti tendintele

Nu doar cerintele plantelor trebuie sa fie in centrul atentiei tale, ci inclusiv tendinta ta de a uda excesiv. Cele mai multe plante pierdute de gradinarii aflati la inceput de drum sunt victime ale "inundatiilor" de ghiveci. Alege un ghiveci de lut daca observi ca pui mai multa apa decat trebuie sau un ghiveci de plastic daca esti mai zgarcit cu apa pusa la flori.

3. Uda florile dimineata

Daca ai plante in ghivece de lut, perioada optima de udare a acestora este dimineata. Soarele de peste zi va asigura evaporarea apei in surplus, astfel incat umezeala excesiva nu va afecta planta. In momentul udarii asigura-te ca uzi solul din jurul florii si nu frunzele sau petalele acesteia.

4. Verifica solul

Daca ai impresia ca doar caldura poate genera uscarea rapida a solului din ghivece, s-ar putea sa descoperi ca te inseli amarnic. Vantul poate duce la evaporarea apei la fel de repede, iar singura solutie pentru a sti cand trebuie sa uzi ramane verificarea solului. Pune un deget pe pamantul din ghiveci si verifica umezeala lui. Un alt mod de a verifica cat de uscat este pamantul dintr-un ghiveci de teracota este sa ciocanesti usor in vasul de lut cu un bat. Daca sunetul este infundat, atunci peretii vasului sunt imbibati cu apa, daca sunetul este clar si puternic vei stii ca este vremea sa adaugi apa.

5. Intensifica aroma

Plantele aromatice din ghivecele pe care le tii in bucatarie au si ele anumite secrete in ceea ce priveste intensificarea aromelor in functie de ritmul de udare. Dupa ce busuiocul, rozmarinul, cimbrul sau oregano au crescut indeajuns poti sa lasi solul sa se usuce cat mai mult. Acest lucru va spori aroma plantelor.

Sursa foto: teachmama.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare