Plante de apartament

#flori baie #plante care adora umiditatea #plante de apartament #plante

5 plante rezistente la umiditate cu care iti poti decora baia

Baia este ultimul loc din casa pe care te gandesti sa-l infrumusetezi cu flori. Si probabil ca motivul pentru care nu iei in calcul acest spatiu tine de gradul ridicat de umiditate si lipsa luminii naturale. pentru ca multe bai au ferestre mici sau chiar deloc.. Dar exista multe plante care prefera aceste conditii, cum ar fi plantele tropicale de apartament.

Bambus norocos

Dracaena sinderiana, asa cum este denumita stiintific aceasta planta ornamentala, este originara din vestul Africii si este simplu de ingrijit. Se foloseste si in amenajarile Feng Shui, creand o atmosfera placuta, cu aer exotic, plin de vibratii pozitive. Planta are nevoie de umiditate ridicata, asa incat poate fi pastrata direct intr-un vas cu apa, iar temperatura ideala este cuprinsa intre 18 si 25 grade Celsius. Nu suporta lumina directa, ceea ce o face potrivita pentru baile fara ferestre sau cu putina lumina naturala.

Feriga

Este una dintre plantele care se potrivesc in baie. Feriga are nevoie de un mediu cu umiditate ridicata, iar lumina sa nu cada direct pe ea. Trebuie sa ai grija ca pamantul din ghiveci sa nu fie uscat. De obicei ferigile mor tocmai din aceasta cauza. Planta trebuie udata regulat, astfel isi va pierde frunzele si chiar si din prospetime.

Planta paianjen ((chlorophytum comosum)

Aceasta planta nu doar ca purifica aerul, dar nu are nevoie de ingrijiri speciale. Nu are nevoie de lumina directa a soarelui, altfel frunzele se vor usca. Trebuie udata regulat, iar pentru ca e o planta curgătoare, cel mai bine ar fi sa stea in ghiveci pe un suport fixat in perete sau pe un raft.

Begonia

O alta floare care prefera lumina artificiala si poate fi pastrata in baile fara ferestre. Este recomandat sa fie cultivata in ghivece joase, nu prea mari, si in spatii cu aer umed, evitand insa temperaturile prea ridicate.

Orhideea

Poate n-ai fi crezut, dar iti poti decora baia si cu orhidee. Acestea pot supravietui cu lumina artificiala, fiind chiar indicat sa le feresti de razele directe ale soarelui. Sunt usor de ingrijit si le place umiditatea, asa ca le poti pune oriunde in baie. Daca nu mai infloreste, atunci trebuie sa ii schimbi ghiveciul si sa o replantezi.

Unde la asezi

Cum suprafata baii nu este foarte generoasa, ar fi bine sa pui palntele pe etajere sau pe suporturi agatate de tavan. Daca ai fereastra la baie, atunci pune plantele pe pervaz. Vor avea astfel parte si de lumina naturala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului