Plante de apartament

#plante #plante de apartament #ghivece plante #decor pentru plante

5 obiecte banale care pot fi un decor surprinzator pentru plantele tale

Renunta la banalele ghivece din ceramica si afiseaza-ti plantele in vase unice, personalizate, confectionate chiar de tine sau utilizand obiecte de uz casnic. Iata cum poti transforma in ghivece incredibile obiectele pe care le ai prin casa si nu te-ai gandit sa le valorifici in aceasta maniera:


1. Borcanele

Nu mai arunca borcanele mici pe care le ai in casa. Le poti utiliza intr-un mod ingenios pe post de ghivece de flori. Umple-le cu sol hranitor, planteaza in ele flori viu colorate, apoi prinde borcanele pe o bucata din lemn cu clame sanitare. Astfel, cu un minim efort si costuri extrem de reduse vei obtine un suport original si de efect pentru plantele tale.


2. Cutiile vechi

In cazul in care se iveste vreun targ de antichitati prin orasul tau, nu ezita sa mergi si tu sa iti achizitionezi niste cutii metalice vechi, insa de efect si pline de istorie. Daca au si urme de rugina pe ele, si mai bine. Acestea vor crea o atmosfera vintage in coltul casei tale plin de flori, creand o atmosfera plina de farmec.


3. Cutiile de conserve

Data viitoare cand desfaci o cutie de conserve, gandeste-te de doua ori inainte sa o arunci. Cu cativa metri de sfoara, niste hartie autocolanta si cateva cutii metalice de conserve poti realiza niste ghivece de flori surprinzatoare pe care le poti suspenda in bucatarie sau in balcon.


4. Comoda veche

Nu te grabi sa te descotorosesti de mobilierul vechi din casa. Reconditioneaza-l si fa din el suporturi de flori uimitoare. Cu siguranta nu te vor ma deranja sertarele deschise ale comodei vechi daca acestea vor fi mereu infloritoare.


5. Cosurile de rachita

Cosurile de rachita sunt extrem de populare in decorurile moderne ale casei. Pe langa faptul ca sunt foarte utile, datorita versatilitatii lor, sunt usor de asortat si integrat in orice stil de decor, fie el rustic sau modern. Utilizeaza-le si tu in locul banalele ghivece de flori din plastic sau din ceramica. Acopera-le mai intai cu o folie de plastic si umple-le cu pamant, apoi planteaza in ele flori bogate.



Sursa foto: goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului