Plante de apartament

#maioneza #luciu #aspect #mixtura de lapte #apa si sapun

5 moduri de a reda plantelor luciul natural

Felul in care arata frunzele este un prim semn care iti indica faptul ca plantele pe care le cresti in locuinta ta sunt sau nu sanatoase, bine dezvoltate si curate. Stiai ca unele produse pe care le ai mereu la indemana pot reda rapid luciul frunzelor?

La fel ca toate suprafetele din casa, frunzele atrag praful. De asemenea, plantele filtreaza praful din aer cu ajutorul procesului lor de transpiratie. Stergerea frecventa a prafului de pe frunze nu numai ca le reda stralucirea, ci le si imbunatateste transpiratia si procesul de fotosinteza.
Iata cateva dintre cele mai indicate produse cu care poti sterge frunzele plantelor pentru a-si recapata luciul.

1 Mixtura de lapte

Mixtura de lapte este o metoda simpla si usor de folosit. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca ai lapte si apa la indemana. Acestea se amesteca in doze egale, iar solutia rezultata se aplica pe frunzele plantei. Efectul este unul miraculos, plantele redobandindu-si rapid luciul natural.

2 Apa si sapunul

O metoda care te ajuta sa le redai frunzelor stralucirea de altadata o gasesti tot in gospodaria ta. Se ia un recipient in care se adauga apa si sapun. Atentie! PH-ul sapunului trebuie sa fie neutru. In acest fel, vei fi sigur ca planta nu va avea de suferit.

In urma amestecarii timp de cateva minute a apei si sapunului rezulta o solutie cu care vei trata frunzele plantei. Solutia se aplica pe o carpa sau pe un servetel. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este felul in care stergi planta. Amestecul va fi aplicat cu blandete pe frunze, evitandu-se miscarile bruste si brutale.

3 Maioneza

Pe langa intrebuintarile sale la diferite preparate culinare, maioneza poate fi folosita si in alte scopuri mai putin cunoscute. S-a dovedit ca tratarea frunzelor plantelor cu maioneza le reda acestora luciul natural.

Procedura este la fel de simpla ca si exemplele anterioare. Cu ajutorul un prosop de hartie, maioneza se distribuie uniform si cu grija pe suprafata frunzelor, iar efectele se vor vedega in scurt timp. Pe langa faptul ca isi recapata stralucirea, planta va atrage pe viitor mai putin praf.

4 Cozile de banana

In peste 99% din cazuri aruncam cojile de banana imediat dupa ce consumam fructul. Putin stiu ca si aceste coji au anumite intrebuintari, inclusiv aceea de a readuce stralucirea frunzelor plantelor.

Se ia coaja de banana si se freaca cu partea interioara plantele care si-au pierdut luciul. Uleiul natural continut de coaja va lubrifia frunzele, care vor arata impecabil. In plus, acesta va raspandi prin casa si o aroma imbietoare.

Se recomanda folosirea cojilor de banana cel putin o data pe saptamana sau de cate ori se observa ca frunzele plantelor sunt triste si lipsite de viata.

5 Ceara din comert

Nu putem trece cu vederea nici diferitele tipuri de ceara care se gasesc in comert. Din pacate, aceasta este ultima varianta pe care trebuie s-o iei in calcul. Ceara are rolul de a acoperi porii plantelor, iar acest lucru face imposibila hidratarea frunzelor si schimbul de gaze.

Sursa foto: photoshoptextures.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare