Plante de apartament

#legume in casa #crestere legume #legume in ghiveci #legume #ghiveci # crestere legume ghiveci

5 legume pe care le poti creste in casa! Este mai simplu decat ai crede

Gradina din casa este cea mai buna solutie pentru a te bucura de legume proaspete de-a lungul intregului an. Pentru a creste in casa cateva legume si ierburi aromatice nu ai nevoie de foarte mult spatiu si nici de echipamente speciale.

In functie de legumele si plantele pe care alegi sa le cultivi, va trebui sa le oferi conditiile optime pentru a creste. Unele plante se dezvolta bine si daca nu au lumina directa a soarelui, in timp ce altele au nevoie de cat mai multa lumina sau apa. Iata care sunt legumele pe care le poti creste in casa!

Ceapa verde

Ceapa verde este o legume care creste usor chiar si in casa, asadar nu este nevoie sa ai experienta in gradinarit pentru a o planta. Ceapa verde se numara printre primele legume care apar la inceput de primavara, este dulce si da o savoare deosebita preparatelor in care se adauga. Spre deosebire de alte legume care pot creste in casa, ceapa verde nu are nevoie de multa lumina, asa ca ii poti gasi un loc mai izolat in care sa creasca, in cazul in care nu vrei sa o transformi in planta verde decorativa in bucatarie.

Ridichile rosii

Ridichile rosii cresc usor in casa si nu sunt legume pretentioase. Cand plantezi semintele de ridichi, asigura-te ca vasul in care le pui este suficient de adanc, pentru cand se vor forma bulbii. Ridichile rosii nu au nevoie de multa lumina, dar au nevoie constant de apa, astfel ca pamantul in care sunt plantate sa nu inceapa sa se usuce. Ridichile rosii dau savoare salatelor de primavara si sunt o sursa importanta de vitamina C.

Microplantele

Microplantele, pe care le intalnim frecvent sub denumirea de microgreens, sunt foarte usor de crescut in casa. In plus, microplantele sunt extrem de sanatoase si este recomandat sa le consumam crude, de cate ori avem ocazia. Microplantele contin de 40 de ori mai multe vitamine si nutrienti decat legumele si plantele mature. Prima recolata de microplante semanate in casa o vei obtine in doar 2-3 saptamani de la plantare.

Ierburile aromatice

Ierburile aromatice care dau savoare preparatelor culinare cresc foarte usor in casa. In lunile de iarna nu lasa ghivecele cu plante langa fereastra, pentru ca aerul rece s-ar putea sa le ofileasca. Poti sa ai o cultura variata de ierburi aromatice: busuioc, rozmarin, oregano, patrunjel sau cimbru. Pana le vei folosi in mancare, te vei bucura si de parfumul deosebit al acestor plante la tine in bucatarie.

Cartofi

Poate te va surprinde, insa poti planta cartofi si in casa. Aceasta leguma foarte populara si extrem de versatila poate creste in vase adanci, in interior. Pentru a se dezvolta atunci cand cresc in casa, asigura-te ca le oferi cartofilor multa lumina odata ce rasar. Mai ia in considerare si faptul ca aceasta leguma nu se dezvolta doar in pamant, ci vor creste si frunzele la suprafata, asa ca va avea nevoie de ceva mai mult spatiu pentru a-ti oferi o recolta bogata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare