Plante de apartament

#flori balcon #cum sa plantezi #jardiniere #plante balcon #plante

5 combinatii de flori si plante pentru jardinierele de pe balcon

Balcoanele sunt oaza de liniste si frumos de care se bucura cei ce stau la bloc, iar cateva jardiniere cu flori vor face ca balconul vostru sa capete acel aer de vacanta pe care il ravnim cu totii. Si, pentru ca efectul sa fie maxim, poti planta mai multe flori in aceeasi jardiniera. Iata cateva idei:

1. Flori de camp 

Fie ca vorbim de margarete, garofite, lavanda sau alte flori, le putem alatura in aceeasi jardiniera pentru un efect deosebit. Acestea au flori individuale, sunt rezistente si dau impresia unei gradini de vara. Nu necesita o ingrijire speciala si rezista destul de bine. Daca alegi flori in aceeasi nuanta, pune-le intr-o jardiniera ornata vesel. O poti face chiar tu, cu putina vopsea si flori textile sau din lemn lipite pe vas. 

2. Petunii 

Petuniile sunt unele dintre cele mai populare flori in Romania. Gasesti diverse soiuri si culori la orice florarie mai rasarita. Alege pentru ele o jardiniera intr-o culoare vesela. Sunt usor de ingrijit si le poti replanta simplu, asa ca le poti lua deja inflorite. 

3. Begonii 

La fel ca si petuniile, sunt niste flori superbe pe care le poti combina in aceeasi jardiniera pentru a obtine un aspect mai deosebit. Begoniile dau un aer provensal, sofisticat spatiului pe care il impodobesc, insa atentie! Sunt mult mai pretentioase si au nevoie de o ingrijire atenta. Nu le pune pe balcon daca acest lucru inseamna ca vor sta mereu in soare, nu le place caldura excesiva, fiind mai potrivite pentru balcoanele umbroase. Foloseste o jardiniera din ceramica sau una vintage pentru un plus de efect. 

4. Plante aromatice

Daca nu vrei neaparat sa ai flori pe balcon, poti sa plantezi cateva soiuri ce-ti vor fi de folos in bucatarie. De exemplu poti combina patrunjel cret cu busuioc si rozmarin, cimbru cu marar sau salvie, menta cu lamaita ori ce combinatie iti surade mai mult in bucatarie. De asemenea, poti combina mai multe soiuri ale aceleiasi plante aromatice, cum este busuiocul - cel clasic, rosu si grecesc au arome diferite si aspect diferit, insa impreuna arata foarte bine. Pune-le intr-un suport de jardiniera din lemn cu o placuta pe care sa poti nota ce ai plantat.

5. Amestec de flori, gata "preparat"

Daca nu esti decis ce sa alegi si sa combini, exista atat la supermarket, cat si la florarii, pachetele cu seminte gata amestecate. Riscul este ca nu vei stii niciodata ce iese deoarece amestecurile sunt aleatorii si unele soiuri se prind, iar altele nu. De obicei se combina flori de gheata cu garofite, crizanteme pitice, cicoare, practic un amestec de flori salbatice cu cele de gradina. 

Fotografii: Flora Press

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului