Plante de apartament

#flori 8 martie #8 martie #flori #buchet de flori

5 buchete de flori speciale pe care sa le oferi mamei tale de 8 Martie

Prima luna de primavara este cunoscuta drept luna dedicata femeilor, fie ca este vorba despre mame, surori, sotii sau alte doamne si domnisoare speciale din viata fiecaruia.

Cu toate acestea, pe data de 8 Martie, toata atentia se indreapta asupra mamelor. De aceea, daca doresti sa iti surprinzi placut mama si sa ii arati recunostinta si iubirea ta, un buchet de flori ales cu atentie poate fi varianta ideala. Acesta nu numai ca se numara printre cele mai apreciate daruri, dar poate purta si o multime de semnificatii speciale.

Citeste sugestiile de mai jos si gaseste-ti inspiratia pentru a oferi cele mai frumoase buchete de 8 Martie!

Cum alegi si cum oferi un buchet de flori mamei tale

Alegerea buchetului perfect nu va fi foarte complicata, daca vei lua in calcul cateva detalii esentiale. Cel mai important aspect este sa tii cont de preferintele mamei tale si sa imprimi cadoului o nota personala.

Iata cateva repere pe care le poti folosi atunci cand alegi florile:

 

  • Gandeste-te la personalitatea mamei tale si alege flori care sa i se potriveasca. De exemplu, daca mama este o femeie delicata, sensibila si visatoare, opteaza pentru un buchet de lalele elegante, cu un parfum discret si suav.

  • Daca mama ta are o culoare preferata, alege flori in nuante asemanatoare. Poti alege trandafiri rosii, crizanteme albe, frezii galbene sau mov, bujori roz si nu numai.

  • Un alt criteriu de selectie poate fi si mirosul. In cazul in care mama ta prefera anumite parfumuri florale, tine cont de acest lucru cand alegi buchetul.

Cele mai potrivite buchete de flori pentru mame

1. Buchet clasic cu lalele

Lalelele sunt considerate florile specifice sarbatorii de 8 Martie, astfel ca nu poti da gres cu un astfel de cadou.

Frumoasele flori semnifica venirea primaverii si sunt disponibile intr-o gama larga de nuante. Pentru a-i transmite mamei iubirea si grija ta, alege lalele roz pal, iar daca vrei sa ii inseninezi ziua, opteaza pentru un buchet mare si multicolor.

2. Buchet de primavara cu zambile, narcise, iris si frezii

Acest tip de buchet este ideal atunci cand doresti sa faci cea mai buna alegere si nu te poti decide pentru un singur fel de floare.

Freziile si zambilele din acest buchet vor oferi un parfum unic, in timp ce narcisele si florile de iris vor crea un contrast minunat de galben si violet.

Opteaza pentru o combinatie primavaratica perfecta, parfumata si colorata, care va pune, cu siguranta, un zambet mare pe chipul mamei tale.

3. Buchet proaspat si delicat

Daca vrei ca darul tau sa exprime puritate, delicatete si eleganta, ai la dispozitie numeroase buchete de flori albe, in combinatii inspirate.

Orhideele albe simbolizeaza iubirea pura, neconditionata, iar trandafirul alb este simbol al pacii si armoniei. Adauga si gratioasele lalele albe, iar acest buchet va fi cadoul ideal pentru o persoana speciala precum mama.

4. Buchet feminin, in nuante de roz

In cazul in care cauti flori pentru mama si ai prefera un buchet feminin, cu personalitate puternica, poti alege unul format din garoafe, trandafiri si orhidee in tonuri de roz si lila.

In epoca Victoriana, garoafele roz erau asociate cu dragostea materna si, mai mult, unele legende spun ca aceste flori au aparut pe Pamant pentru prima data in locul in care au cazut lacrimile Fecioarei Maria.

Asadar, cu o simbolistica atat de puternica, acest buchet este perfect pentru a-i transmite mamei sentimentele tale.

5. Buchet vesel cu gerbera si mini trandafiri

Daca vrei sa ii oferi mamei un prilej de fericire, acest buchet te va ajuta sa iti atingi scopul.

Gerbera simbolizeaza bucuria si afectiunea, avand un aspect ce trimite cu gandul la zilele insorite de vara, in timp ce trandafirii sunt un simbol global al iubirii. Minirozele, cunoscute si sub numele de “trandafiri pitici”, au un farmec aparte si se integreaza perfect in acest buchet festiv.

Orice buchet de flori ai alege, nu uita sa adaugi un mesaj personalizat si sa il oferi alaturi de dulciurile preferate ale mamei tale. Cu siguranta, va fi un cadou foarte apreciat!

Surse foto: pexels.com, pixabay.com, unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare