Plante de apartament

#plante #plante de apartament #flori #plante usor de ingrijiret

4 plante usor de crescut in casa

Ai vrea sa ai si tu o casa plina de flori, dar pur si simplu nu reusesti sa tii nicio planta vie in casa? Exista o solutie! Iata 4 plante care nu necesita foarte multa atentie si care iti vor inveseli casa:


1. Pinul de Norfolk

Secretul longevitatii acestui conifer este sa-i oferi suficienta lumina si umiditate. Este usor sa-ti dai seama cand nu ai pus ghiveciul in locul potrivit: atunci cand ii lipseste lumina, crengile de la baza devin maro, se usuca si cad. Cand insa aerul este prea uscat, pinul devine victima paianjenilor. Poate fi crescut cu usurinta in ghiveci, fiind un dar potrivit inclusiv de Craciun.


2. Iedera englezeasca

Este o planta de exterior care insa se adapteaza foarte bine si conditiilor de interior. Forma deosebit de frumoasa a frunzelor o fac potrivita pentru decorul locuintei. Daca o pui pe un raft, aceasta va creste frumos, coborand catre sol.

De asemenea, poti sa-i dirijezi cresterea intinzand-o pe o sfoara, in ce directie doresti. Are nevoie de lumina medie, insa pamantul trebuie pastrat umed. Pentru a evita atacarea ei de catre paianjenul de plante, este bine ca, o data pe luna, sa o treci pe sub dus si sa-i speli frunzele cu apa calduta.

Citeste si: Top 4 orhidee usor de ingrijit 



3. Zeezee

O planta cu frunze atat de rezistenta incat uneori poate parea din plastic. Nu conteaza daca nu o uzi, aceasta ramane verde chiar si doua saptamani. Nici de lumina nu are mare nevoie, asa ca nu trebuie sa-ti fie teama ca nu-i vei gasi un loc potrivit in casa. Planta este insa otravitoare pentru animalele de companies au copii, asa ca ai grija ca acestia sa nu-i manance frunzele.

Citeste si: Flori de vara usor de ingrijit



4. Hoya sau planta de ceara

Frunzele sale sunt decorative prin colorit insa, atunci cand infloreste, planta este cu adevarat spectaculoasa, florile sale de un roz pal avand si un parfum deosebit. Nu necesita foarte multa apa, ba chiar este recomandat sa astepti ca pamantul sa se usuce bine inainte de a o uda din nou. Fiind o planta cataratoare, ii poti dirija cresterea. Se adapteaza usor si la spatii mai putin luminoase, insa nu o priva in totalitate de lumina directa.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului