Plante de apartament

#begonia #plante de apartament #cyclamen #sera #fucsia #orhideea schizanthus

4 plante superbe pentru sera si casa

Pe cat de frumoase, pe atat de fragile, urmatoarele plante iti incanta privirea si pot fi crescute doar in sera sau in casa, daca ai loc suficient pentru a le crea un mediu placut de viata. Floricelele lor desprinse, parca, din basme, sunt recompensarea efortului de a le ingriji cu sarguinta pe tot parcursul anului.

Orice iubitor de plante viseaza la ghivece cu flori precum cele de mai jos. Plantele de sera sau de apartament prind viata printr-un spectru fascinant de culori, dimensiuni si forme, iar frumusetea lor reflecta intocmai eforturile de ingrijire depuse. Iata cateva specii populare si ponturi pentru cresterea lor!


1. Begonia

Gratie florilor superbe si foliajului rezistent, begoniile cresc excelent in sere sau in spatii inchise. Paleta cromatica a begoniilor poate sa varieze de la verde aprins, pana la rosu sau argintiu. Ele au nevoie de umiditate crescuta pentru ca florile sa fie fabuloase, insa frunzisul lor creste mai bine intr-un pamant mai uscat. Alege sa le uzi moderat, pentru o forma ideala.

Luna aprilie este benefica pentru mutarea begoniilor intr-un ghiveci mai mare, dar si pentru inmultirea prin butasi.



Sursa foto: infojardin.com


2. Fuchsia (cercelus)

Fuchsia, cunoscuta popular si sub denumirea de "cercelus", se simte excelent in sere si in casa, daca reusesti sa o tii departe de arsita verii. Speciile atarnatoare sunt cele mai frumoase si arata minunat, lasate sa isi extinda coroana pe un perete.

Iarna, ofera-i o cantitate redusa de apa (ud-o la 3-4 zile), iar vara asigura-te ca are pamantul mereu umed. Imediat ce apar primii muguri pe tulpina, urmeaza obiceiul multor gradinari si taie-i pe primii muguri iviti, pentru o inflorire mai spectaculoasa.



Sursa foto: madetoorganize.com


3. Orhideea Schizanthus

Numita si planta "fluture" sau "orhideea saracului", Schizanthus infloreste an de an tot mai frumos, tinuta in sera sau in apartament. Plantata din seminte, tine-o departe de inghet in sezonul rece si te vei bucura de florile ei incredibile imediat ce vine primavara.



Sursa foto: blooming-photography.com


4. Cyclamenul

Iti doresti o planta care sa iti daruiasca flori aduse, parca, de pe alta planeta? Parfumatul Cyclamen are frunze frumoase, deseori brazdate de linii argintii. Florile impresionante sunt motivatia de baza a iubitorilor de plante de a le cultiva in sere sau acasa.

Transfera planta primavara, astfel incat sa infloreasca minunat incepand cu sezonul toamna-iarna. Cyclamenul iubeste temperaturile racoroase, de aceea este bine sa nu il expui direct razelor soarelui.



Sursa foto: mindbites.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului