Plante de apartament

#plante de apartament #citrice #citrice in ghiveci

3 tipuri de fructe pe care le poti creste in ghivece

Vrei sa ai fructe mereu proaspete chiar si pe timp de iarna? Exista cateva soiuri de fructe delicioase pe care poti sa le cultivi in ghivece. Printre acestea se numara citricele, dar si cateva varietati tropicale. Cu o ingrjire adecvata si cu foarte multa atentie, aceste fructe pot da roade chiar si in interior. Trebuie insa sa fii dispus/a sa faci un efort si sa te inarmezi cu multa rabdare, deoarece ar putea dura chiar si cativa ani pana cand aceste plante vor face fructe. Iata cateva tipuri de pomi fructiferi pe care ii poti creste in ghivece:

1. Portocalul Calamondin

Acesta este un pom fructifer ce se poate creste foarte usor in ghivece. Are un parfum imbietor si poate fi un element decorativ de impact pentru casa. Portocalul Calamondin este nativ din Filipine si a aparut ca o incrucisare intre soiurile Citrus reticulata si Fortunella japonica. Pentru a creste armonios, acest soi de portocal trebuie sa aiba foarte multa lumina si umiditate ridicata. Poate rezista la temperaturi scazute, insa este foarte sensibil la inghet.

2. Lamaiul Meyer

Lamaiul Meyer este un alt pom citric foarte aromat, care poate fi crescut in ghiveci, pe terasa sau in interior, in functie de sezon. Acesta poate ajunge la maturitate la 8-10 metri inaltime, de aceea este foarte usor si il poti aseza chiar pe o masa. Acest pom iubeste soarele cu ardoare, nu tolereaza ingheturile, vantul si nici apa prea multa.

3. Smochinul

Desi pare o planta pretentioasa prin delicatetea sa, smochinul este un pom fructifer foarte usor de intretinut, pe care il poti creste chiar si in ghivece micute asezate in balcon sau in ferestra.

Cel mai indicat este sa plantezi smochinul intr-un ghiveci din plastic si sa il uzi in mod regulat, deoarece acesta se ofileste destul de rapid, chiar daca solul nu mai este umed si la un centimetru de la suprafata plantei.

Smochinul iubeste soarele, asa ca este bine sa il asezi intr-un loc in care se poate bucura de caldura cel putin opt ore pe zi.



Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului