Plante de apartament

# miliflora # multiflora # grandilfora #udare petunii # petunii ingrijire # soiuri petunii #petunii

3 soiuri de petunii spectaculoase. Totul despre ingrijirea lor

Petuniile nu trebuie sa lipseasca din nicio gradina sau balcon. Sunt viu colorate si dau un aer vesel si jucaus oricarui spatiu, oricat de monton ar fi.

Petuniile fac parte din familia Solanaceae si sunt orginare din America de Sud, dar incet au cucerit Europa si nu numai. Denumite si flori de tutun, petuniile se remarca in primul rand prin frumusetea culorilor lor. Ele infloresc inca de la inceputul verii, din luna mai, pana in mijlocul toamnei.

Petuniile sunt iubite deoarece sunt reziste si foarte putin pretentioase. Cu o minina ingrijire, ele iti multumesc si iti rasfata privirea cu cele mai incantatoare flori.

Petuniile sunt de mai multe soiuri si fiecare are nevoie de o ingrijire aparte. Unele se simt foarte bine in pamant, pe cand altele adora sa stea in ghivece sau in jardiniere:

Grandiflora

Aceste petuniii sunt soiul cu florile cele mai mari. Se inmultesc rapid si le place solul nisipos, bine drenat. Sunt plante agatatoare care iubesc lumina. Este foarte important ca solul lor sa fie mereu umed si florile si frunzele uscate sa fie indepartate.

Multiflora

Sunt cele mai rezistente petunii si au flori spectaculoase. Sunt ideale pentru plantat in gradina, deoarece sunt rezistente la conditii meteo mai vitrege, precum vantul puternic. Trebuie puse la semiumbra, iar solul trebuie sa fie foarte fertil.

Planta creste repede, in 10-12 saptamani de la insamantare infloreste deja.

Milliflora

Acest soi de petunii trebuie plantate in jardiniere. Ele au o inaltime mica si fac foarte multe flori in culori vii precum mov, alb, roșu, roz.  Nu e foarte pretentioasa, infloreste din primavara pana-n toamna. Ai grija s-o uzi chiar si de doua ori pe zi, mai ales in zilele foarte calduroase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare