Plante de apartament

#plante periculoase #plante de apartament #plante toxice

3 plante extrem de toxice! Daca le ai in casa, scapa acum de ele!

Plantele trebuie sa se gaseasca in orice casa sau apartament. Pe langa faptul ca infrumuseteaza orice incapere, au si numeroase beneficii pentru sanatate. Mare atentie insa la unele plante, caci unele pot fi foarte periculoase, mai ales pentru animale. Asadar, daca ai in casa un prieten, fii atent la florile pe care le aduci in apartament.

1. Filodendron

Filodendronul este o planta ornamentala care se gaseste adesea in apartamente, in special pe holuri, sau in birouri. Din pacate insa aceasta planta contine cristale de oxalat de calciu toxic.

Pentru oamenii adulti, aceste cristale prezinta un risc minim. Dar pentru copii, pisici si caini, acestea sunt extrem de toxice.

Cand este ingerat, oxalatul de calciu determina umflarea limbii, dificultati de respiratie, varsaturi, convulsii si dificultati la inghitirea alimentelor.

2. Dieffenbachia

Dieffenbachia este o planta populara pentru frunzele sale mari si pestrite. Din pacate, putine persoane stiu cat de otravitoare poate fi. Frunzele, tulpina si radacina plantei sunt extrem de toxice atat pentru oameni, cat si pentru animalele de companie.

Sucul (contine oxalat de calciu) plantei Dieffenbachia era folosit de indigeni la prepararea otravei pentru prinderea animalelor salbatice. Deterioreaza tesuturile pielii si provoaca inflamatii si varsaturi.

3. Iedera dracului

Iedera dracului este o planta foarte rezistenta si este des intalnita in casele romanilor. Putine persoane cunosc insa faptul ca aceasta este foarte toxica. Iar pentru animalele de companie poate fi mortala atunci cand este ingerata. Simptomele sunt sufocare, umflarea limbii, dificultati de respiratie si insuficienta renala, cauzate de oxalatul de calciu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare