Plante de apartament

#violete #feriga #ficus #plante de apartament

3 plante de interior care nu au nevoie de lumina

Plantele de interior au numeroase beneficii pentru sanatatea ta. Pe langa faptul ca infrumuseteaza decorul oricarei locuinte, acestea purifica foarte bine si aerul din casa. Potrivit ultimelor cercetari, plantele te scapa de numeroase substante toxice din aerul din casa care sunt emise de anumite produse de uz casnic. Astfel ca benzenul sau amoniacul sunt rapid absorbite si inlocuite cu oxigen. Plantele pot anima orice spatiu, fie ca este vorba de casa sau birou. Daca crezi insa ca in casa ta nu este destul de multa lumina pentru a creste plante, nu te mai agita, exista numeroase plante care nu au nevoie de lumina soarelui pentru a putea supravietui. Iata cateva dintre cele mai populare:


1. Feriga

Ferigele sunt cele mai populare plante de interior. Ele nu au nevoie de lumina naturala pentru a se putea dezvolta armonios si nici de o umiditate prea mare. Sunt originare de la tropice si ofera casei tale un decor elegant. Acestea cresc pana la aproximativ 5 metri si au mari beneficii in ceea ce priveste purificarea aerului, mai ales formaldehida, o substanta rezultata din arderea materialelor ce contin carbon.


2. Ficusul

Ficusul este o alta planta de interior care poate supravietui la lumina difuza din casa. Aceasta planta indeparteaza si numerosi poluanti sau toxine din orice spatiu inchis. Ficusul poate rezista foarte bine si la temperaturi scazute.


3. Violetele

Violetele sunt o adevarata oaza de sanatate pentru tine. Aceste plante nu doar ca sunt viu colorate si infrumuseateaza orice decor, dar au si numeroase beneficii. Sunt unele dintre cele mai iubite plante de interior datorita inaltimii lor reduse, 15 cm, dar si datorita faptului ca stimuleaza eliberarea de endorfine si adrenalina in casa, care ajuta la relaxare si eliberare de stres.

Violetele sunt originare din Tanzania si se prezinta intr-o gama cromatica variata, precum violet, albastru, alb sau roz. De asemenea, mediul lor propice este cel care prezinta o lumina destul de redusa.



Sursa foto: ca.wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului