Plante de apartament

#gradina #balcoane #gradini cochete #amenajare gradina #amenajare balcon #gradina balcon

Balcoane mici transformate in gradini cochete

Cine spune ca trebuie sa locuiesti intr-un apartament imens cu terasa, pentru a te bucura de un mic spatiu verde, relaxant si revigorant? Pana si balcoanele mici, precum cele ale garsonierelor, se pot transforma in gradini cochete, unde sa "evadezi" in fiecare zi, odata cu sosirea primaverii.

Nimic nu se compara cu o cafea tare, bauta intr-o dimineata parfumata de vara, in sezlongul balconului tau cochet, plin de floricele multicolore. Daca dispui de un spatiu foarte restrans in balcon sau terasa, creeaza-ti micul tau paradis verde. Ti-am pregatit cateva idei care sa te inspire!


1. Balconul cu mini-gradina romantica

Nu ai un buget prea generos sau nu vrei sa investesti prea mult in amenajarea balconului tau cu mini-gradina? Iata ce se poate face cu investitie minima, pentru satisfactie maxima: atarna jardiniere de balustrada, cu muscate frumos inflorite, atat cat iti permite spatiul.

Pune in mijloc o masuta rotunda, pe care o acoperi cu o fata de masa in nuante placute, feminine si romantice. Mai ai nevoie de 2-3 scaune de tip "terasa", pe care sa se poata aseza si musafirii. Iata ce efect deosebit poti obtine, cu doar cateva elemente de baza pentru o gradina in miniatura:


2. Balconul cu mini-gradina cu cupola verde

Vrei sa simti ca pasesti, de-a dreptul, intr-o padure fermecata cand iesi pe balcon? Monteaza o schela curbata pe mijloc, de la peretele casei pana la balustrada. Pe el se poate intinde coroana unor plante agatatoare, asa cum sunt zorelele, clematisul, glicina, trandafirii micuti, Lonicera Japonica (Mana Maicii Domnului) etc. Monteaza o mocheta care imita gazonul artificial si plaseaza cateva scaune, pentru cei care vor sa admire indelung oaza ta de relaxare. Rezultatul poate sa arate astfel:


3. Balconul cu mini-gradina exotica

In fine, pentru cei excentrici, balconul cu mini-gradina exotica este spatiul de evadare luxuriant pe care il cauta. Ai nevoie de un mobilier deosebit, cu masuta dreptunghiulara conceputa din lemn si sticla, dar si de doua mini-canapele cu perne moi, pe care se poate sta confortabil la un cappuccino.

Piesa de rezistenta sunt ghivecele cu flori exotice, excelente pentru balcon (atat ca aspect, cat si ca rezistenta in fata temperaturilor ridicate). Un bun exemplu este dracaena bicolor, specie cu frunze lungi si subtiri, care cresc orientate precum frunzele unui palmier.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare