Plante de apartament

#trandafir #trandafir japonez #plante de apartament

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre trandafirul japonez

trandafirul japonez este o planta de apartament foarte apreciata pentru frumusetea si abundenta florilor sale. Unele specii incep sa infloreasca din luna octombrie si au flori pana in aprilie-mai, dupa care intra intr-o perioada de repaus. Iata 10 lucruri interesante despre trandafirul japonez:


1 trandafirul japonez este cunoscut si sub denumirea de „trandafir chinezesc”.


2 Chiar daca cele mai cunoscute specii sunt cele cu flori de culoare rosie, trandafirul japonez poate avea si flori albe, galbene sau portocalii.


3 In momentul in care este supus la socuri termice trandafirul japonez nu mai infloreste. De aceea, este indicat sa-l obisnuiesti treptat cu modificarile de temperatura.


4 Planta infloreste si in luna octombrie astfel ca te poti bucura de frumusetea florilor si in sezonul rece, atunci cand cele mai multe plante decorative intra in perioada de repaus.


5 In perioada de inflorire trandafirul japonez este destul de pretentios si nu ii place sa i se schimbe locul sau sa fie udat excesiv.


6 Nu suporta sa fie transplantat in alt ghiveci astfel ca este indicat sa faci aceasta operatiune o data la 4-5 ani.


7 Pe de alta parte, pamantul de la suprafata ghiveciului trebuie inlocuit cu altul proaspat in fiecare an.


8 Inmultirea trandafirului japonez se poate face si iarna, prin butasi care se taie sub locul de prindere a unei frunze.


9 Trandafirul japonez rezista foarte bine la taieri. Specialistii recomanda ca scurtarea ramurilor sa se realizeze o data pe an, primavara.

10
Atunci cand planta intra intr-o perioada de semi-repaus trebuie expusa intr-un mediu cu umbra, racoros insa temperatura minima nu trebuie sa coboare sub 10oC pentru ca altfel planta nu va mai inflori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului