Pentru o casa sigura

#generali asigurari #incendiu #asigurare #asigurare casa #generali #asigurare locuinta #alunecari de teren

De la incendiu la alunecari de teren, iata ce riscuri majore acopera politele de asigurare

"Mie nu mi se poate intampla!" Cam asa gandim cu totii cand vedem fel si fel de nenorociri care se petrec de jur imprejurul nostru. Nu ne imaginam niciodata intr-o astfel de situatie. Cu toate acestea, lumea e plina de neprevazut, asa ca e bine sa iei din timp masuri pentru a preintampina orice necaz. Iar o polita de asigurare poate fi solutia salvatoare in multe situatii.

Tipuri de asigurare

Asigurarea obligatorie a locuintei. Acest tip de asigurare este reglementat prin lege, motiv pentru care neincheierea unui astfel de contract anual pentru fiecare dintre locuintele detinute aduce dupa sine sanctiuni cuprinse intre 100 si 500 de lei. Asigurarea obligatorie a locuintei despagubeste asiguratul in limita a 20.000 de euro sau in limita a 10.000 de euro, in functie de tipul locuintei pentru care a fost incheiata polita. Riscurile pentru care garanteaza despagubiri sunt insa limitate, mai exact inundatii, alunecari de teren si cutremure.

Asigurarea facultativa. Insa cum pe langa cele trei riscuri majore acoperite de polita obligatorie mai exista o multime de alte necazuri care se pot abate asupra unei locuinte, au fost create asa-numitele polite de asigurare facultative. Ele sunt, practic, niste contracte intre un asigurat si un asigurator. Cel din urma se angajeaza sa il despagubeasca pe clientul sau in schimbul unei sume platite anual de acesta.

Valoarea despagubirilor tine cont, in principal, de evaluarea facuta bunurilor dintr-o locuinta. Spre exemplu, pentru un apartament situat in Bucuresti, intr-un bloc de 7 etaje construit in 1980, asiguratul plateste 1,4 lei pe zi. In cazul unui eveniment care se soldeaza cu pagube, asa cum este prevazut in contract, societatea de asigurari, Generali il despagubeste pe proprietar cu cel mult 70.000 de euro pentru locuinta, in vreme ce valoarea bunurilor este evaluata la 7.500 de euro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului