Parinti

#vase inox #vase sticla #case bebelusi #accesorii masa bebelusi # masa la inceputul diversificarii

Expertul Acasa.ro Ada Minca: Cum alegem accesoriile pentru masa la inceputul diversificarii

Ne dam peste cap sa gasim mancare cat mai proaspata, bio, eco, sanatoasa, fara chimicale, fara conservanti, dar pierdem din vedere ca un rol extrem de important pentru pastrarea calitatii, o au vasele in care preparam, consumam si pastram alimentele.

In ce gatim sanatos?

Cele mai "la indemana" acum, pentru gatit, sunt oalele si tigaile din teflon si din material inoxidabil, usor de curatat si de intretinut, dar pe care nu le-as recomanda pentru prepararea hranei, mai ales pentru copii:

-vasele din teflon sunt confectionate dintr-un material non-adeziv, care se numeste de fapt politetrafluoretilena (PTFE), descoperit in 1938. Health Canada, departamentul federal responsabil cu mentinerea si imbunatatirea sanatatatii cetatenilor canadienilor, a atras atentia ca vasele din teflon constituie un risc pentru sanatate atunci cand sunt incalzite la peste 300-350 grade Celsius si pot elibera gaze cancerigene;

-inox-ul este un aliaj intre otel, crom si nichel. Vasele din inox trebuie sa fie de calitate, nu din cele ieftine care permit cromului si nichelului din inox sa se amestece cu mancarea, aceste metale nu pot fi eliminate din corp si raman in organism pentru totdeauna, creand probleme de sanatate. Proportia ideala este de 18 % crom si 10 % nichel. Acest amestec este considerat a fi inox–ul de cea mai buna calitate. Inoxul este stabil la temperaturi ridicate si nu elibereaza substante nocive in alimente.

Eu va recomand vasele din portelan emailat Riess, care nu este nimic altceva decat fier, fuzionat cu sticla silicioasa, la o temperatura de 850 de grade

Cum servim mancarea?

Dupa ce am preparat mancarea, bebe se asaza la masa. Este foarte confortabil pentru toti (si parinti si copii) sa se foloseasca vesela din plastic. Dar stim cu totii ca plasticul contine toxine cum ar fi bisfenol-A sau BPA si ftalati, care au efect perturbator endocrin: ei mimeaza actiunea hormonilor feminini (estrogenii) si se opun hormonilor masculini (efect anti-androgenic, inducand reducerea nivelului de testosteron) cu efecte grave pentru sanatate pe termen lung.

Din considerentele de mai sus, noi am optat pentru produsele frantuzesti de la BioBu - castroane, farfurii, pahare si tacamuri – gandite pentru folosirea zilnica, sunt alternativa perfecta la recipientele traditionale din plastic. Pentru a prelungi durata de viata a produselor, cei de la BIOBU a combinat fibra de bambus biodegradabila, o resursa naturala puternic degradabila, cu liant 100% melanina de tip alimentar. Fara BPA, PVC, ftalati.


In ce depozitam resturile de mancare?


Bebe a mancat pe saturate si restul mancarii care ne-a ramas urmeaza s-o pastram in frigider. Din nou ne intalnim cu marea "ispita" - caserole si ambalaje din plastic, cele mai "populare", mai usor de achizitionat, mai ieftine, de toate formele si marimile.

Ambalajele din sticla, cermica si otel inoxidabil – caserole si borcane - sunt de departe cele mai indicate pentru pastrarea starii noastre de sanatate. Beneficiile pe care acestea ni le aduc sunt numeroase, si anume ne feresc de multe afectiuni, deoarece sunt materiale inerte.


De asemenea, multi parinti au renuntat la biberoanele de plastic in favoarea celor din sticla si au inlocuit cana din plastic a copilului cu una din sticla sau otel inoxidabil. Noi folosim sticlele LifeFactory, sunt foarte usor de curatat, sterilizat, usor de manevrat (datorita mansonului de silicon), rezistente la cazaturi, iar pe masura ce copilul creste, capacele pot fi adaptate in functie de necesitati.

 Pentru sanatatea ta si a copilului tau foloseste produse alternative! Ceramica, metalul, sticla sunt produse mereu la indemana si sunt durabile!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Anca Barbulescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea