Oscar

#waltz with bashir #favorit #oscar #2009

Waltz With Bashir - favorit la premiile Oscar

academia americana de film a anuntat titlurile celor noua filme straine care au ajuns pe lista scurta de propuneri pentru premiile Oscar 2009, anunta Variety.

Filmul cu cele mai mari sanse in cursa pentru Oscarul pentru “cel mai bun film strain” este Waltz With Bashir, al regizorului israelian Ari Folman, proaspat castigator al unui Glob de Aur. Pelicula a fost prezentata pentru prima oara in cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2008 unde a fost distinsa cu Premiul Juriului , continuand apoi sa castige premii importante la mai multe festivaluri de film.

Waltz With Bashir este un film documentar animat care spune chiar povestea regizorului Ari Folman, fost soldat in timpul razboiului dintre Liban si Israel din 1982.

Un alt film cu sanse mari la Oscar este pelicula germana The Baader Meinhof Complex a carui actiune se desfasoara in Germania anilor ’70.

Celelalte sapte productii straine selectate de Academia Americana de Film sunt: Revanche (Austria), The Necessities of Life (Canada), The Class (France), Departures (Japan), Tear This Heart Out (Mexico), Everlasting Moments (Sweden) si 3 Monkeys (Turkey).

Doar cinci din cele noua filme de pe aceasta lista vor fi nominalizate la premiile Oscar de anul acesta. Nominalizarile la Oscarurile 2009 vor fi anuntate pe 22 ianuarie, iar decernarea premiilor va avea loc pe 22 februarie.

Urmareste trailerul filmului Waltz With Bashir.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele