Oscar

#the hurt locker #interzis #oscar

Unul din producatorii lui The Hurt Locker are interzis la gala Oscar de duminica

Un producator al filmului The Hurt Locker , nominalizat la Oscarurile de anul acesta la noua categorii ale Premiilor Academiei Americane de Film, a fost eliminate de pe lista invitatilor la gala de duminica dupa ce a trimis un email membrilor Academiei in care ii implora sa voteze filmul sau in defavoarea lui Avatar.

Nicolas Chartier, unul din cei patru producatori ai lui The Hurt Locker, va urmari Oscarurile la televizor, fiind scos de pe lista invitatiilor la ceremonie pentru ca a incercat sa influenteze votul membrilor Academiei in favoarea filmului pe care il reprezinta.

Chartier a trimis emailul pe 19 februarie cerand membrilor Academiei sa sprijine The Hurt Locker si nu “un film cu un buget de 500 de milioane de dolari”, aluzie evidenta la Avatar – principalul adversar. Mai mult, producatorul le cerea membrilor Academiei sa plaseze The Hurt Locker pe primul loc si sa puna Avatar pe locul 10 in clasamentul celor 10 pelicule nominalizate anul acesta la categoria “cel mai bun film”.

Dupa ce si-a dat seama de gafa monumentala, producatorul a trimis un alt email in care cerea ca precedentul sau mesaj sa fie ignorant, prezentandu-si scuzele de rigoare: “Naivitatea mea, necunoasterea regulilor si prostia nu reprezinta o scuza pentru acest comportament regretabil”, a scris Chartier.

Raspunsul Academiei a fost scurt si dur: Chartier este acum persona non-grata pe lista de invitati si asta dupa ce regulamentul de participare la Oscar fusese modificat special pentru ca toti cei patru producatori ai filmului The Hurt Locker sa poate urca pe scena in cazul in care filmul lor ar fi castigat marele premiu. Pana acum doar trei producatori ai unui film puteau urca pe scena pentru ridicarea trofeului.

Penalizarea lui Chartier nu-i afecteaza pe ceilalti trei producatori (Kathryn Bigelow, Mark Boal si Greg Shapiro) care vor lua parte la gala de duminica seara.

The Hurt Locker si Avatar sunt cele doua favorite la castigarea Oscarului pentru “cel mai bun film”.

Trailer Avatar

Trailer The Hurt Locker


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele