Oscar

Oscar in imagini

Premiile Academiei de Film, cunoscute mai simplu Oscar, au avut parte mereu de multa stralucire, de un stil propriu si de tot ce tine de conceptul glamour. De la ideea de Red Carpet pana la un stil de moda devenit deja brand, Oscarurile au influentat si au avut un mare impact asupra industriei americane de film.

Si daca am vorbit si despre impact si despre stralucire, ma voi opri asupra posterelor care simbolizeaza cel mai bine cam tot ceea ce vor Oscarurile sa insemne si cam tot ce este ascuns in spatele frumoasei ceremonii devenita deja celebra.

Am ales cateva dintre cele mai reprezentative, cateva dintre cele care au ramas in istorie si care au simbolizat cel mai bine intregul eveniment. Fara a ma putea abtine, am ajuns si sa fac un top al celor mai glamour si interesante postere oficiale ale ceremoniei pe care le gasiti mai jos.

1. Oscar 2002  Filmul care s-a bucurat de un mare Oscar anul acesta a fost A Beautiful Mind, in regia lui Ron Howard. Cei care au mai plecat acasa cu un Oscar de colectie au fost Halle Berry pentru rolul din Monster's ball (cea mai buna actrita) si Denzel Washington pentru rolul din Training Day (cel mai bun actor).

 

2. Oscar 2007  Anul acesta filmul care a castigat Oscarul a fost The Departed in regia lui Martin Scorsese. Cel mai bun actor a fost premiat Forest Whitaker pentru rolul din The Last King of Scotland si cea mai buna actrita, Helen Mirren pentru rolul din The Queen.

 

3. Oscar 2008  In 22 ianuarie Academia a anuntat nominalizarile la cea de-a 80-a editie a premiilor Oscar. Drama Atonement si comedia Juno concureaza la categoria cel mai bun film al anului alaturi de There Will Be Blood, Michael Clayton si No country for old men. Favorit la categoria cel mai bun actor intr-un rol principal este britanicul Daniel Day-Lewis, deja castigator al unui Glob de aur , care concureaza cu George Clooney, Johnny Depp, Tommy Lee Jones si Viggo Mortensen. Lupta pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal se da intre britanica Julie Christie, australianca Cate Blanchett, frantuzoaica Marion Cotillard si americancele Laura Linney si mai tanara Ellen Page .

 

4. Oscar 2006  Filmul declarat cel mai bun film al anului in 2005 a fost Crash in regia lui Paul Haggis. Iar actorul si actrita care au plecat acasa cu un stralucitor Oscar si cu amintiri placute au fost Philip Seymour Hoffman pentru rolul din Capote si Reese Witherspoon pentru rolul din filmul Walk the Line.

 

5. Oscar 1994  Posterul care a reusit sa iasa din multime si sa ocupe un ultim loc al celor mai bune a fost cel care a servit editiei cu numarul 66 in anul 1994. Cu aceasta ocazie cinefilii au putut sa se bucure cand Schindler's List, in regia lui Steven Spielberg, a castigat la cel mai bun film al anului. Un Oscar s-a dus si la Tom Hanks pentru rolul din Philadelphia la categoria cel mai bun actor, iar categoria cea mai buna actrita a avut-o invingatoare pe Holly Hunter pentru rolul din filmul The Piano. Si daca tot vi le-am trecut in revista pe cele mai reusite postere, nu voi incheia fara a nu va oferi si doua dintre ele care mi s-au parut o alegere cam neinspirata:

1. Oscar 2005 

 

2. Oscar 1991 

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele