Oscar

#film #acrtita #oscar #nominalizari 2010

Batalia femeilor pentru Oscar 2010

La gala de duminica, 7 martie, 10 actrite se vor lupta pentru doua dintre cele mai importante trofee Oscar: Cea mai buna actrita in rol principal si Cea mai buna actrita in rol secundar.

La prima categorie se pare ca Sandra Bullock are cele mai mari sanse de izbanda, in vreme ce la cea de-a 2-a categorie predictiile o dau castigatoare aproape sigura pe Mo’Nique.

Cea mai buna actrita in rol principal

Sandra BullockSandra Bullock - The Blind Side

La mai bine de 16 ani de la cursa nebuneasca din Speed, Sandrei Bullock i se ofera prima nominalizare la Oscar. Prestatia Sandrei din The Blind Side nu a trecut neobservata in timpul sezonului de premii care preced Oscarurile, actrita inhatand  trofeu dupa trofeu (Globurile de Aur, Screen Actors Guild , etc).

Helen MirrenHelen Mirren - The Last Station

Cu o cariera de peste 40 de ani in spate si peste 80 de filme la activ, Helen Mirren se poate considera o norocoasa. A primit trei nominalizari la Oscar pana acum, reusind  sa plece acasa cu o statueta  in 2006 pentru rolul principal din The Queen, un film ce prezinta viata reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Carey MulliganCarey Mulligan - An Education

Daca multi actori (cu ani grei de experienta in spate) nu au reusit sa-si incheie cariera macar cu o nominalizare la Premiile Academiei, iata ca la nici 25 de ani Carey Mulligan are deja sansa de a castiga un Oscar. Ramane de vazut daca tineretea va avea un cuvant de spus in fata experientei (Meryl Streep, Helen Mirren).

Gabourey SidibeGabourey Sidibe - Precious

Gabourey Sidibe  este un nume care cu siguranta nu va spune nimic. Cum probabil nu ati avut inca ocazia sa vedeti Precious, va spun ca Sidibe interpreteaza o adolescenta obeza si abuzata, care incearca sa-si croiasca un drum in viata, in ciuda piedicilor cu care s-a tot confruntat. Performanta ei este cu atat mai remarcabila cu cat rolul din Precious este primul din cariera tinerei actrite.

Meryl StreepMeryl Streep - Julie & Julia 

Un rol savuros la propriu si la figurat. O Meryl Streep mestera atat in vorbe, cat si in arta culinara. Meryl Streep stie cum arata un Oscar, avand ocazia sa tina pana acum in brate doua trofee  (“Cea mai buna actrita in rol secundar” – Kramer contra Kramer si “Cea mai buna actrita in rol principal – Alegerea Sofiei). Anul acesta insa, sansele nu par sa fie de partea ei, favorite fiind Sandra Bullock .

Cea mai buna actrita in rol secundar

Penelope CruzPenelope Cruz - Nine

Fosta iubita a lui Tom Cruise si-a facut ucenicia pret de 8 ani intr-o serie de filme spaniole, Penelope a inceput sa fie distribuita in filme de limba engleza abia in 1999, odata cu rolul din The Hi-Lo Country. Anul trecut, Penelope Cruz a castigat primul si deocamdata singurul Oscar din cariera pentru rolul secundar din Vicky Cristina Barcelona, pelicula semnata Woody Allen.

Vera FarmigaVera Farmiga - Up in the Air


Farmiga a debutat pe marele ecran in drama Return to Paradise (1998). La fel ca si inca cazul restul celorlalte actrite nominalizate la aceasta categorie (exceptand-o pe Penelope Cruz), actrita de origine ucraineana se afla la prima nominalizare la Oscar din viata ei.

Anna KendrickAnna Kendrick - Up in the Air

Se pare ca membrii Academiei nu s-au putut hotari asupra unei singure actrite secundare care sa reprezinte pelicula Up in the Air la Oscaruri, asa ca le-au nominalizat atat pe Vera Farmiga, cat si pe Anna Kendrick. Pe aceasta din urma poate ati remarcat-o in seria cu vampiri Twilight de unde a facut pasul spre productia lui Jason Reitman.

Maggie Gyllenhaal Maggie Gyllenhaal - Crazy Heart

Pe Maggie Gyllenhaal am mai avut ocazia sa o vedem in Stranger Than Fiction, Paris, je t'aime sau World Trade Center. Actrita a fost marea surpriza a nominalizarilor la Oscar 2010 (nimeni nu se astepta la includerea ei pe lista, cu atat mai putin ea), fiind cotata cu sanse foarte slabe la statueta.

Mo'Nique Mo’Nique - Precious

Mo’Nique are sanse serioase sa castige in acest an daca stam si analizam lista de nominalizari, majoritatea finalizate cu un premiu. Printre cele mai importante distinctii primite de Mo’Nique pentru rolul mamei abuzive din Precious se numara un Glob de Aur, un premiu SAG (acordat de Sindicatul Actorilor din America) si un premiu BAFTA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele