Oscar

#cuba gooding jr #kim basinger #roberto benigni #disparitie #nominalizarti #castigatori #actori #oscar

Actori de Oscar: Unde sunt ei acum?

Au venit, au castigat, au disparut. Unde sunt ei acum? Vorbim despre actorii care au disparut din lumina reflectoarelor sau care nu mai performeaza la acelasi nivel la care erau cand au demonstrat ca merita premiul Oscarul.

Urmatorii actori, majoritatea dintre ei, va sunt cunoscuti, dragi, dar de care nu mai stiti mare lucru, decat ca "au jucat bine in filmele alea" sau "ce filme au ajuns sa faca".


Roberto Benigni
Premiu: Cel mai bun actor - Life Is Beautiful (1998)

Unde este el acum? Dupa ce a castigat Oscarul cu Life is Beautiful, Benigni a iesit la rampa cu o alta performanta demna de premiat – el a castigat Zmeura de Aur pentru cel mai prost actor cu rolul din filmul Pinocchio. Nici filmul Tiger and the Snow (ultimul sau film) nu l-a ridicat prea mult in ochii criticilor. 


Kim Basinger
Premiu: Cea mai bun actrita intr-un rol secundar - L.A. Confidential (1997)

Unde este ea acum? In ultima vreme, Basinger a aparut prin presa datorita divortului scandalos de actorul Alec Baldwin. Ultimul rol substantial care l-a avut a fost cel al mamei rapper-ului Eminem din drama 8 Mile. Punem la socoteala si rolul primei doamne din The Sentinel?


Cuba Gooding Jr.
Premiu: Cel mai bun actor intr-un rol secundar - Jerry Maguire (1996)

Unde este el acum? Dupa succesul din ’96, Gooding Jr a jucat in unele "capodopere" ca Chill Factor sau Boat Trip. Cred ca actorul si-a luat inima in dinti si a mers pe mana personajului Rod Tidwell, care tot ii repeta 'Show me the money!' (Arata-mi banii!). In 2007 i-a luat locul lui Eddie Murphy in Daddy Day Camp si a colaborat cu Ridley Scott in American Gangster


Mira Sorvino
Premiu: Cea mai bun actrita intr-un rol secundar - Mighty Aphrodite (1995)

Unde este ea acum? In clasicele mainere ale categoriei "cea mai buna actrita intr-un rol secundar", Sorvino a palit imediat dupa castigarea premiului. A fost zarita in cateva filme de televiziune pana cand, in 2007, a revenit in forta cu filmul Reservation Road. Dar nimic mai mult.


Mercedes Ruehl
Premiu: Cea mai buna actrita intr-un rol secundar - The Fisher King (1991)

Unde este ea acum? Ruehl a fost printre cele mai muncitoare femei de la Hollywood la inceputul anilor ’90, dar se pare ca Oscarul castigat a fost varful sau de munte. Actrita s-a putut bucura de cateva clipe de faima in 2004, cand a obtinut un rol in serialul canalului de televiziune HBO - Entourage.


Joe Pesci
Premiu: Cel mai bun actor intr-un rol secundar - Goodfellas (1990)

Unde este el acum? Da, unde este Joe Pesci? Toata lumea il iubeste pe Joe Pesci. Dar dupa ce a castigat premiul cu rolul sau din filmul lui Martin Scorsese, cariera actorului s-a stins. Scurta, abia mediatizata, aparitie in filmul lui Robert De Niro - The Good Shepherd - a fost primul sau rol in opt ani.


Marlee Matlin

Premiu: Cea mai bun actrita - Children of a Lesser God (1986)

Unde este ea acum? Desi nu a avut parte de succes urias pe marele ecran, televiziunea a fost mai blanda cu ea. Matlin a fost ocupata in ultima vreme cu serialul My Name Is Earl, dar si cu rolul de lesbiana din serialul The L Word.

 
F. Murray Abraham
Premiu: Cel mai bun actor - Amadeus (1984)

Unde este el acum? F. Murray este cel mai bun exemplu din categoria "disparitii dupa Oscar". Pe Wikipedia gasim 'sindromul F. Murray Abraham' – care este atribuit actorilor castigatori ai unui premiu Oscar care nu au mai reusit nici pe departe o astfel de performanta. Ultimul film al lui Murray este o comedie numita Too Much Romance ... It's Time for Stuffed Peppers.


Linda Hunt
Premiu: Cea mai bun actrita intr-un rol secundar – The Year of Living Dangerously (1983)

Unde este ea acum? Singura actrita care a reusit sa castige un premiu Oscar pentru inerpretarea unei persoane de sex opus, Hunt pare ca prefera sa fie auzita, nu vazuta. Si-a folosit vocea pentru filmul de animatie Pocahontas si pentru serialul de televiziune Carnivale, iar in 1997 actrita a fost gazda emisiunii City Arts & Lectures.


Timothy Hutton

Premiu: Cel mai bun actor intr-un rol secundar - Ordinary People (1980)

Unde este el acum? Dupa ce a castigat Oscarul, Hutton a ramas in standby, nereusind sa se afirme intr-un rol principal. In prezent, actorul joaca in serialul Leverage, produs de canalul de televiziune TNT. 


Sissy Spacek
Premiu: Cea mai bun actrita - Coal Miner's Daughter (1980)

Unde este ea acum? Actrita, care si-a inceput cariera cu horror-ul Carrie, nu a dus lipsa premiilor Oscar, ea primind, dupa 1980, alte patru nominalizari . Ultima nominalizare a primit-o in 2002 pentru rolul din filmul In the Bedroom – in care a avut unul dintre cele mai mici roluri din intreaga sa cariera.  


Faye Dunaway
Premiu: Cea mai bun actrita - Network (1976)

Unde este ea acum? Dunaway a fost in varful piramidei pana in 1981, cand a jucat in filmul Mommie Deares, pentru care a primit Zmeura de Aur. Dupa aceasta experienta, Faye a avut cateva aparitii in filme de televiziune pana cand s-a alaturat show-ului TV - The Starlet, in care expedia tinerii actori cu replica 'nu ne suna tu, te sunam noi.'


Tatum O'Neal
Premiu: Cea mai bun actrita intr-un rol secundar – Paper Moon (1973)

Unde este ea acum? Cariera micutei vedete a derapat multumita dependentei de heroina si a mariajului dezastruos cu John McEnroe, ambele cronicate in autobiografia din 2004 – A Paper Life. In 2004, lucrurile pareau ca se indreapta in favoarea ei dupa ce a primit un rol in serialul Rescue Me. Totul s-a sfarsit in 2008 cand a fost surprinsa cumparand cocaina. 

Urmareste trailerul filmului Life Is Beautiful

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele