Oscar

#2010 #oscar #animatie #filme

20 de filme de animatie in cursa pentru Oscar 2010

La Oscar 2010 vom avea o concurenta acerba la categoria filmelor de animatie cu nu mai putin de cinci pelicule care se vor lupta pentru o statueta, relateaza Variety.

Regulamentul AMPAS (Academia Americana de Film) prevede faptul ca intr-un an trebuie sa existe minimum 16 filme care intrunesc toate conditiile, astfel incat categoria filmelor de animatie sa cuprinda cinci nominalizari. Daca exista mai putin de 16 filme, in final vor fi alese pentru nominalizare doar trei, iar cand cifra animatiilor eligibile scade sub opt, atunci categoria este eliminate.

Anul acesta au fost inscrise 20 de filme de animatie. Dar avand in vedere ca multe dintre acestea nu au fost inca lansate oficial, iar membrii Academiei nu le-au vizionat inca pe toate, exista posibilitatea ca unele dintre aceste animatii sa fie descalificate.

Iata cele 20 de filme de animatie inscrise pentru cursa nominalizarilor pentru Oscar 2010:

  •  The Dolphin – Story of a Dreamer
  • Mary and Max
  • The Missing Lynx
  • The Secret of Kells
  • A Town Called Panic

Cele 20 de filme de animatie sunt realizate prin tehnici diferite: de la 2D la 3D, de la desene realizate manual pana la CGI si stop-motion .

Pentru ca un Film... ajunga pe lista celor cinci nominalizati anull viitor, o copie a peliculei trebuie trimisa Academiei pana luni, 16 noiembrie. In urma vizionarii membrii Academiei vor nota filmul cu un calificativ cuprins intre 6 si 10, insa eligibile pentru nominalizare vor fi doar filmele care au nota peste 7,5. Ramane de vazut care vor fi cele cinci pelicule nominalizate din  lista de mai sus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele