Nunta

#nunti 2021 # organizare nunta

Tendintele anului 2021 in organizarea nuntilor

Pandemia COVID-19 a afectat multe persoane, inclusiv viitoarele mirese. Cei care aveau planuita nunta au fost nevoiti fie sa o amane, fie sa caute forme noi de a sarbatori alaturi de prieteni si familie, fara a pune nimanuiin pericol sanatatea. De aceea noul an vine cu tendinte in organizarea de nunti pe care sa le adopti pentru a te bucura in voie si in siguranta.

1. Anul nuntilor online

Evident, tehnologia va contribui mai mult ca niciodata la imbunatatirea si evolutia multor aspecte ale organizarii si celebrarii nuntii.

Invitatiile vor fi digitale, cadourile vor fi comandate online, iar persoanele care nu pot participa la eveniment vor urmari evenimentul in mediul virtual.

Cei care doar se afla in cautarea unui spatiu ideal pentru nunta, in asteptarea unor vremuri mai prietenoase, vor putea sa isi aleaga restaurantul sau terasa preferata, ori poate chiar gradina, in urma unor tururi virtuale, cei mai multi organizatori de evenimente orientandu-se spre acest fel de prezentari in ultimul an.

2. Decor primitor si natural

Spatiile stil lounge si chill out, care se conecteaza atat de bine cu spiritul fara griji al generatiilor care se casatoresc acum, castiga tot mai mult teren. Va fi la moda ca nuntile in gradina, peplaja sau chiar in padure, in spatii amenajate special pentru un eveniment de neuitat; acestea pot fi mobilate cu canapele, mese, candelabre si alte elemente decorative specifice spatiilor inchise. Scopul: a crea un ambient primitor si intim, care te imbie sa petreci cat mai mult timp acolo, inconjurat de natura si aranjamente florale.

Pentru nunti in aer liber exista si optiunea de cort cu iluminarea arhitectonica prin ghirlande si cortine de lumini. Pe langa functionalitate, acestea vor da un aer de neuitat si romantic locului.

3. Culorile pamantului si florile uscate

Care vor fi culorile cheie? Evident, culorile naturale: tonurile pamantii - bej, lemn, maro - si tonurile de verde, combinate cu alb, vor oferi o baza foarte naturala decoratiunilor nuptiale. Perechile mai indraznete vor putea adauga pete de culoare in aranjamentele florale sau in cele decorative.

Pentru a permite reutilizarea unor aranjamente florale in cazul nuntilor in doua etape (o petrecere de inceput mai intima si o a doua mai mare), nu vor fi aliati mai buni decat florile conservate si uscate pentru buchete si decoratiuni

4. Invitatii... siguri si constienti

Kiturile de nunta devin noul esential al nuntilor. Pana acum se obisnuia ca invitatii sa primeasca marturii in semn de multumire pentru participare. Acum toate aceste mici cadouri vor trebui ambalate corespunzator, iar mirii trebuie sa puna la dispozitia invitatilor masti de protectie si gel dezinfectant, pentru a garanta respectarea masurilor sanitare.

Cum dansul si aglomeratia nu sunt deloc recomandate in pandemie, in 2021 muzica live in stil bistro va crea o atmosfera delicata si intima, in special, in momentele de tranzitie.

5. Noi ringuri de dans

Cum putem rezolva totusi problema dansului? Solutia este crearea unei atmosfere spectaculoase si intretinerea ei cu momente surprinzatoare care previn aglomeratiile precum spectacolele pirotehnice si cele cu tunuri de confetti pe care toata lumea le va adora. De asemenea, se pot organiza momente cu dansatori profesionisti, comedianti, mimi si caricaturisti pentru a intretine invitatii in diferite puncte ale locatiei, evitand astfel formarea de grupuri mari de persoane.

6. Deserturi individuale

Candy barul nu mai pare o idee buna in pandemie, insa puteti improviza. De exemplu, acesta poate fi inlocuit cu un mini bar cu dulciuri ambalate individual.

Tortul de nunta poate capata si el noi dimensiuni. In locul unui tort somptuos, cu etaje, pe care mirii il taie impreuna cu nasii, se pot servi invitatilor torturi in miniatura, pentru consum individual.

7. Imbracamintea mirilor: aranjat, dar informal

Cuvintele cheie cand vine vorba de moda nuptiala pentru 2021 vor fi naturaletea, minimalismul si comoditatea. Totusi, nu va fi sacrificata eleganta. Rochiile cu corset si costumele excesiv de solemne vor lasa loc liniilor pure si fluide, cu tesaturi usoare si pline de dinamism.

Rochiile midi sau chiar scele curte vor fi, de asemenea, o alternativa indrazneata pentru acele mirese care, din cauza circumstantelor actuale, vor decide sa organizeze o ceremonie mai intima momentan, pentru ca, mai apoi, cand se vor ridica restrictiile, sa organizeze o petrecere mare.

8. Mini-luna de miere: oportunitate pentru turismul national

Pana se vor relaxa conditiile de calatorie luna de miere poate fi o oportunitate de a vizita tara proprie. Alegeti destinatii accesibile si in care sa va puteti crea amintiri speciale. Faceti un plan dinainte sau porniti pur si simpu intr-o aventura in doi! Aveti la dispozitie numeroase optiuni: activitatile in natura, turismul gastronomic si de binefacere, un tur al manastirilor sau vizite in locuri despre care ati crezut mereu ca mai pot astepta pentru ca sunt oricum la indemana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului