Nunta

#alegere rochie mireasa #rochie de mireasa

Rochia de mireasa perfecta - 5 criterii in alegerea rochiei

O nunta ca in povesti nu este usor de organizat, iar rochia de mireasa este un element esential, care poate face o femeie fericita in ziua cea mare. Mireasa este centrul atentiei tuturor invitatilor, iar nunta, prilejul in care se poate simti cu adevarat ca o printesa. De aceea, alegerea rochiei de mireasa potrivite este o provocare si un proces insotit de emotii puternice. Articolul de mai jos reuneste cateva criterii de orientare in cautarea si identificarea rochiei perfecte pentru o nunta de vis.

De ce ar trebui sa se tina cont in alegerea unei rochii de mireasa?

Sunt cativa factori care pot influenta alegerea unei rochii de mireasa, in afara de preferintele miresei pentru un anumit stil sau croiala. Optiunea trebuie sa fie realista si sa tina cont de intreg evenimentul si nu numai de persoana celei care va purta rochia.

1. Cadrul si tematica nuntii

Inainte de a porni pe complicatul drum al cautarii rochiei de mireasa, orice femeie trebuie sa ia in calcul cum va arata nunta, in ce cadru si ce stil va avea. O nunta in stil rustic se va deosebi de o nunta in stil retro anii 30-40 sau de o nunta deosebit de eleganta intr-un salon luxos. Rochia de mireasa trebuie sa sustina tematica si sa fie ideala in cadrul in care se va desfasura petrecerea. Unele femei opteaza pentru rochii de zi si rochii de seara, altele pentru o singura rochie spectaculoasa, indiferent de moment.

2. Cand este fixata data nuntii

Anotimpul in care este programata nunta poate avea un cuvant important de spus in alegerea tinutei potrivite. Croiala si materialul din care este confectionata rochia de mireasa trebuie sa tina cont de vreme. Se aleg materiale vaporoase, care permit pielii sa respire si in care mireasa se poate misca usor, pe timpul sezonului cald, iar in sezonul rece, umerii goi si decolteul larg vor trebui acoperite cu o capa sau un sal.

3. Stilul si personalitatea miresei

Preferintele personale ale miresei, in functie de stilul nuntii si de personalitatea femeii sunt aspecte esentiale. Miresele pot arata fabulos atunci cand probeaza diverse modele pentru rochia de mireasa, dar rochia perfecta va fi aceea care ii reflecta personalitatea in mod fidel si in care se va simti ea insasi.

4. Silueta miresei

Modelul rochiei de mireasa nu se alege dupa catalog, nici dupa fotografii si tendintele modei, ci in functie de propria silueta si de particularitatile acesteia. Cea mai pretioasa rochie de designer poate sa nu avantajeze trupul miresei si atunci investitia nu este inspirata.

5. Bugetul alocat

Nu in ultimul rand, rochia de mireasa trebuie aleasa in functie de bugetul disponibil, iar cautarea rochiei perfecte trebuie sa se realizeze in cadrul unei limite stabilite.

Cu aceste criterii de selectie, alegerea rochiei de mireasa perfecte va fi mai usoara. Salonul Elite Mariaj pune la dispozitia viitoarelor mirese o gama diversa de rochii, cu modele potrivite tuturor stilurilor, preferintelor, siluetelor, in categorii diferite de buget.

FOTO: elitmariaj.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare