INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Nunta

#probleme cuplu # rutina sexuala #nunta #conflicte familiale

Probleme de cuplu care apar chiar dupa nunta

Luna de miere poate fi uneori inceputul problemelor pentru un cuplu casatorit. Afla care sunt cele mai frecvente probleme de cuplu care apar chiar dupa nunta.

Primul pas in prevenirea impactului pe care il pot avea unele probleme asupra relatiei tale este acceptarea faptului ca unele conflicte sunt pur si simplu inevitabile. Cand stii care sunt obstacolele ce urmeaza sa apara, le poti contracara mai usor efectele.
 

Lipsa de intimitate


Intimitatea este esentiala in primele luni ale casniciei, dar schimbarile prin care trece fiecare in urma acestei schimbari majore o pot ameninta.

In absenta intimitatii, comunicarea devine tot mai dificila in cuplu si tensiunile se pot acumula. Fa-ti timp in fiecare zi pentru partener, asculta-i grijile si problemele si impartaseste sentimentele tale.

Increderea si comunicare depind mult de intimitatea in cuplu si riscul ca aceasta sa creeze probleme este mai mare la inceput.
 

 


Daca organizarea nuntii si a lunii de miere v-a lasat pe amandoi cu datorii, tensiunile pot izbucni foarte usor in cuplu datorita problemelor financiare.

Chiar daca fiecare partener isi mentine un cont bancar separat, este importanta deschiderea unui cont pentru cheltuielile comune. Comunicarea si consultarea partenerului cu privire la cheltuielile importante sunt pasii prin care poti preveni conflictele ce portnesc de la problemele financiare.
 

Asteptari nerealiste


Multe cupluri se asteapta ca, dupa nunta, toate problemele din relatie sa dispara. Asteptarile nerealiste pot dauna foarte mult atunci cand incep sa observi ca lucrurile nu s-au schimbat cu adevarat.

Nu poti cere partenerului sa-ti citeasca gandurile sau sa preia imediat rolul de sot sau sotie ideala fara sa comunici cu el nevoile tale.
 

Conflicte in familie


Multe probleme ce apar dupa casatorie tin de implicarea altor membri ai familiei in relatia de cuplu. Parintii au adesea intentii bune insa implicarea lor activa in noul camin poate avea efecte negative.

Chiar daca fiecare este obisnuit cu modul in care se faceau lucrurile in familia lui, casatoria este un inceput al unei noi familii si ambii parteneri pot lucra impreuna la obiceiuri si aranjamente noi.
 

Rutina in viata sexuala


Indiferent daca relatia a durat sase luni sau sase ani inainte de casatorie, rutina se poate strecura foarte usor in viata sexuala dupa nunta.

Este recomandat ca sexul sa ramana o prioritate pentru amandoi pentru a preveni instalarea rutinei si aparitia frustrarilor. Inovatia si experimentele in dormitor pot tine departe problemele sexuale dupa casatorie.
 

Stres provocat de responsabilitatile casnice


Preluarea unor noi responsabilitati casnice poate fi o noua sursa de tensiune in cuplu dupa casatorie. Acest lucru se intampla cel mai des in absenta comunicarii, cand fiecare partener se asteapta de la celelalt sa stie care ii sunt indatoririle.

Impartirea detaliata a sarcinilor casnice prin compromis este solutia care poate preveni aceasta problema chiar inainte de aparitia ei. Rotatia periodica a responsabilitatilor poate fi un pas util in prevenirea instalarii rutinei casnice.

Sursa foto: Origos.hu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului