Nunta

#fotograf #fotograf nunta # organizare nunta #nunta #miri

Organizarea nuntii, sfaturi utile pentru viitorii miri

Atunci cand viitorii miri isi anunta logodna si incep organizarea evenimentului, multe cupluri sunt coplesite de sfaturile venite de la familie sau apropiati, sfaturi legate desigur de exerientele lor privind nunta. Acesta nu este un lucru rau, este chiar bine ca apropiatii vor sa-i ajute cu sfaturi, insa trebuie sa le limiteze doar la atat, deciziile importante trebuie sa le ia viitorii miri.

Informati-va din timp si cu atentie despre sarcinile pe care trebuie sa le rezolvati pana la nunta, acte, rezervari si altele. Nu incercati sa faceti totul singuri, va fi foarte stresant si o sa va rapeasca mult timp, apelati la ajutorul prietenilor, familiei sau a unei agentii. De ce mai mule ori agentiile care se ocupa de organizarea de evenimente pot fi o varianta ieftina si comoda.

Alegerea nasilor

Conform traditiei se aleg nasii de botez ai mirelui sau nasii de botez ai miresei, eventual copii acestora. Daca din diferite motive va trebui sa va alegeti alti nasi va recomand sa nu fiti materialisti, nasii sunt parintii vostri spirituali, ei va vor da sfaturi si va vor ajuta in viata. Alegeti nasi pe cineva drag voua si cu care sunteti foarte apropiati.

Nunta

Sunt multe sarcini de rezolvat chiar in ziua nuntii si voi ca miri nu o sa aveti timp sa va ocupati de nimic in aceea zi. Multe amanunte si detalii se pot uita datorita stresului din acel moment. Pentru a evita acest lucru creati-va notite pe biletele si impartiti-le apropiatilor care vor sa va ajute la eveniment sau chiar o agenda in care sa va treceti tot.

Este recomandat sa va organizati totul din timp, doar asa ve-ti putea evita neplacerile ce pot sa apara atunci cand lucrurile sunt facute in graba. Cand spunem din timp inseamna cel putin un an inaintea evenimentului si toate astea pentru a reusi sa obtineti rezervare la localul care va place, un contract cu fotograful de nunta preferat si de ce nu...un pret mai bun la toate.

Pentru a avea o siguranta asupra rezervarilor faceti contract cu toti furnizorii, inclusiv localul, nu faceti plati in avans fara chitante si fiti atenti la detaliile din contracte. De retinut este ca atunci cand treceti la acest pas trebuie sa aveti lista de invitati deja pregatita pentru a stii exact despre cate locuri trebuie sa discutati cu furnizorii. Cand efectuati lista consultati-va parintii pentru ca de ce mai multe ori ei insusi pot avea multi invitati

Deci nu va grabiti in luarea deciziilor si mai ales nu semnati nimic pana nu ati decis mai intai numarul de persoane invitate si stilul general al nuntii.

In ziua nuntii nu va bazati pe prieteni sau rude pentru servirea de sampanie si piscoturi, stabiliti din timp cine va face acest lucru.

Cununia

Nu va programati cununia civila in alta zi decat cea religioasa. De cele mai multe ori daca cununia este in alta zi cheltuielile vor creste semnificativ, toti furnizorii isi vor mari preturile. Va trebui sa va ganditi la rudele care sunt din alta localitate, la cazarea lor.

Localul

Daca nu aveti un local preferat, mergeti la mai multe si cereti oferte. Fiti foarte atenti la detalii si retineti ca de exemplu tortul, sampania, aranjamentele florale si decoratiunile neincluse in oferta pot creste costul total per persoana cu 10 Euro.

Dupa ce ati ales locatia si meniul potrivit, nu uitati ca administratorii de restaurante au tendinta sa exagereze cu numarul maxim de persoane, luati in calcul cam 80 % din ce va spun ei, in caz contrar riscati sa aveti neplaceri legate timpul de servire si desigur creati disconfort invitatilor de pentru ca vor sta inghesuiti.

Biserica

Aici daca nu aveti asteptari deosebite va recomand sa alegeti o biserica cat mai apropiata de restaurant, astfel incat invitatii sa poata merge pe jos, mai ales cei au consumat deja cate un paharel.

Fotograful de nunta

La fel si aici, daca nu aveti un fotograf de nunta preferat, alegerea unuia care sa se potriveasca cu asteptarile voastre poate fi una foarte destul de dificila. Multi miri nu pun mare accent pe alegerea fotografului sau pur si simplu nu cunosc detaliile, aste este foarte rau pentru ca la final ar putea sa apara surprize neplacute. Nunta este un eveniment unic in viata fiecaruia dintre noi, este moment este plin de emotie si nu este regizat, daca ceva nu merge bine nu se poate repeta, imortalizarea lui intr-un mod profesional este mai mult importanta.

Cum alegem fotograful de nunta care se potriveste cu asteparile noastre?

Ei bine asa cum ziceam, daca nu ai unul pe care sa il cunosti deja sau unul recomandat de prietenii vostri care au lucrat deja cu el si au fost multumiti, poti cauta la targuri, pe site-urile de furnizori sau pur si simplu pe google.

O data gasit unul la care va place stilul abordat, contactati-l si stabiliti o intalnire. Daca la prima intalnire nu va place de el nu treceti peste acest amanunt, urmati-va instincul si cautati altul.

In alegerea lui nu urmariti intodeauna pretul, tineti cont mai mult de portofoliu fotograf nunta, intrebati daca are aparatura de backup in caz ca se intampla ceva, cati fotografi vor fi si cel mai mult tineti cont de felul lui de a fi. El o sa va urmeze peste tot in acea zi deci trebuie sa fie o persoana placuta, cu initiativa si cu experienta in aceste evenimente.

Sunt multi fotografi care ofera sedinta foto inainte si dupa nunta, luati in calcul si asta pentru ca separat sunt costuri suplimentare.

Daca doriti sa filmati evenimentul, cereti o ferta de pret fotografului care sa cuprinda si fimarea. Incheiati un contract cu fotograful ales.

Transport

Daca totusi biserica este la o distanta destul de mare fata de local va recomand sa inchiriati 2-3 microbuze care sa asigure transportul invitatilor pe tot parcursul nuntii.

Hainele

Nu va cumparati cu mult timp inainte hainele, poate in apropierea nuntii mai slabiti sau va mai ingrasati. Nu mergeti singuri la probat de haine, intotdeauna luati cativa prieteni cu voi pentru a auzi mai multe opinii.

Ziua nuntii

Va fi o zi lunga si plina de evenimente, luati-va micul dejun si gustati ceva macar inainte de cununia religioasa. Pe stomacul gol si cu atata agitatie in jurul vostru riscati sa aveti probleme de sanatate.

Faceti cat mai multe poze cu invitatii, peste vor deveni amintiri dragi legate de nunta voastra si nu uitatiā€¦. bucurati-va de nunta voastra pentru are loc o singura data in viata!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare