Nunta

#alegere invitatii nunta #invitatii nunta #invitatii #nunta

Invitatiile de nunta 2022

O nunta este un eveniment important care schimba total viata tinerilor. Din momentul casatoriei, mirii devin soti, de acum incolo vor trebui sa treaca prin necazurile care apar pe calea vietii impreuna, sa se ajute in toate, sa intalneasca cu bucurie momente fericite. Prin urmare, este atat de important ca in ziua nuntii sa fie prezenti rudele apropiate si prietenii iubiti, care ar putea impartasi cu tinerii aceasta tranzitie catre o noua viata. Pentru ca invitatii sa nu aiba intrebari despre cand si unde va avea loc ceremonia, tinerii casatoriti trebuie sa trimita invitatii.

 

Cum sa completati invitatiile de nunta?

Completarea corecta a invitatiilor de nunta va ajuta oaspetii sa evite intrebarile inutile: informatiile despre locul, ora, stilul sarbatorii ar trebui sa fie cat mai cuprinzatoare posibil. Pe langa fapte seci, invitatiile ar trebui sa contina un text cu un apel personal pentru invitat/ oaspeti (daca este vorba de un cuplu casatorit). Majoritatea cuplurilor prefera sa comande invitatii de nunta de la tipografie, lasand randuri goale cu numele invitatilor si numele acestora - va fi bine daca acest detaliu va fi completat cu scris de mana. Atunci invitatiile vor deveni mai personale, individuale.

Daca nunta implica un numar mic de invitati, o optiune excelenta este sa scrieti intregul text de sine statator. Acest lucru va face fiecare invitatie unica, iar oaspetele, dupa ce a primit o astfel de invitatie, va dori probabil sa o pastreze drept suvenir. Exista 2 optiuni pentru a scrie numele persoanelor pe care tinerii casatoriti vor sa le vada la nunta: oficiale si neoficiale. Primul presupune scrierea unui nume complet (fara a folosi initiale!) Cu apelul „Draga”, „onorabil”, „draga”, iar al doilea va permite sa contactati oaspetele prin nume complet sau chiar prescurtat.

Se obisnuieste sa se trimita o versiune neoficiala a invitatiilor de nunta catre prietenii apropiati, cunostintele, colegii de acelasi statut, iar versiunea oficiala este acceptabila pentru rude apropiate si indepartate, sefi, nasi. Desi in cele din urma totul depinde de ce fel de relatie au mirii cu acestia: multe rude vor dori sa vada in loc de nume si prenume seci, patronimice afectuoase de genul: „Mami”, „Tata”, „bunic”, „bunica”. Invitatiile de nunta de acest tip sunt cel mai bine oferite personal pentru a sublinia gradul de sinceritate al acesteia.

In functie de stilul de adresare, semnaturile mirilor se vor schimba - stilul oficial al invitatiei de nunta necesita indicarea obligatorie a prenumelui cu numele de familie, iar versiunea neoficiala trebuie sa se incheie cu folosirea numelor complete sau diminutivelor. In ceea ce priveste ordinea prioritatii lor: conform traditiei europene, primul este cel feminin, iar dupa numele masculin.

Completarea plicului in care trebuie sa trimiteti o invitatie accepta doar stilul oficial. Aici este permis si chiar de dorit sa folositi un nume de familie cu initiale. Pentru a le sublinia solemnitatea, plicul cu invitatia la nunta ar trebui sa reflecte stilul evenimentului - tinerii casatoriti trebuie sa gaseasca optiunea potrivita. Idee originala - invitatie video de nunta, exemplu:

Un exemplu de text de invitatii pentru parinti

Parintii sunt rudele cele mai apropiate ale mirilor care isi iubesc sincer copiii, asa ca invitatia trebuie completata in consecinta. Rar, dar se intampla ca tinerii casatoriti sa nu dezvolte o relatie de incredere cu ei, asa ca mai jos vor fi prezentate doua mostre de invitatie de nunta pentru parinti – una mai simpla si mai oficiala.

Iubiti, respectati, dragi mama si tata!

Avem placerea de a va invita sa intalniti cu noi o noua etapa din viata noastra - crearea unei familii. Asemenea dumneavoastra candva, incepem un drum comun, care, speram, va fi plin de iubire, intelegere si fericire. La fel ca si voi, vom incerca sa devenim parinti minunati pentru viitorii nostri copii. Aceasta sarbatoare este rodul iubirii voastre!

Va asteptam la ora 11, 31 martie, pe teritoriu Palatul Nuntii nr 2, iar dupa aceea vom merge sa sarbatorim nunta la restaurantul Magnum Ballroom de pe strada Palat 5A, Iasi

Cu dragoste, copiii vostri

Elena si Mihai.

FOTO: lux-cards.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului