Nunta

#fotografii de familie #fotografii de cuplu #fotografii de nunta #aparat foto

Fotografii de cuplu: criterii de care sa tii cont la fotografiile de nunta

Orice cuplu isi doreste sa aiba fotografii spectaculoase de la nunta, acest aspect fiind unul dintre cele mai importante in planificarea unei nunti. De la alegerea unui aparat foto la stabilirea unor sedinte foto cu un profesionist, exista mai multe criterii de care este bine sa tii cont in ceea ce priveste pozele de la nunta.

1 Tipul de fotografii pe care ti le doresti la nunta ta

Tu si persoana iubita trebuie sa stabiliti ce fel de fotografii va doriti la nunta voastra cu un aparat foto performant. Posibilitatile sunt, practic, infinite, de la fotografiile intr-un decor vintage la pozele romantice in natura. Cauta pe internet cat mai multe site-uri cu fotografii de nunta, in special pe cele mai originale si fa-ti o idee despre ce ti-ar placea sa fie imortalizat. In unele cazuri, un aparat foto este folosit inca din momentele in care lumea se imbraca si se pregateste de plecare. In alte cazuri, miresei i se fac niste fotografii intr-o biserica somptuoasa. Alte cupluri sunt atrase de ideea de a avea fotografii in alb-negru de la nunta.

Chiar daca fotograful la care vei apela iti poate face sugestii, este important sa stii ce iti doresti si mai ales, ce nu te intereseaza.

2 Alegerea fotografului pentru nunta

Un fotograf profesionist are o experienta atat in fotografia de tip reportaj cat si in cea de studio. Se poate sa fie nevoie sa faceti separat o sedinta foto, pe langa cea de la evenimentul propriu-zis.

O nunta este solicitanta pentru un fotograf deoarece acesta trebuie sa fie capabil sa urmareasca actiunea, sa foloseasca lumini suplimentare acolo unde este nevoie, sa aranjeze oamenii in cadru si sa faca fata situatiilor neprevazute. La o nunta, fotograful nu poate dirija evenimentele care se succed, poate doar sa dea indicatii in anumite momente. Conditiile de lumina de la o nunta sunt dintre cele mai diversificate, iar un profesionist stie cum sa faca cele mai reusite poze chiar si in conditii dificile.

Exista o controversa legata de echipamentul folosit de catre fotograf la nunta. Ideal este ca atat fotograful sa fie profesionist, cat si echipamentul sa fie de calitate superioara. O camera foto digitala trebuie sa fie foarte performanta si potrivita pentru tipul acesta de poze.

Este important ca fotograful sa fie dotat cu obiective luminoase, flash-uri si, nu in ultimul rand, o aparatura de back-up, in cazul in care se strica ceva la un aparat foto sau un accesoriu.

Verifica portofoliul si discuta cu fotograful in ceea ce priveste serviciile pe care este dispus sa le ofere, inclusiv prelucrarea pozelor. Nu are rost sa platesti cateva sute de euro pe mii de poze fara sa fi fost facuta nicio selectie si nici o prelucrare a celor mai bune dintre acestea. Un numar urias de poze poate fi facut si cu un aparat foto obisnuit, de catre oameni obisnuiti.

3 Fotografiile facute cu un aparat foto obisnuit

Fotografiile facute de prieteni, familie si restul invitatilor, cu un aparat foto personal, sunt importante deoarece ele pot capta niste momente pe care fotograful nu le-a putut prinde si pentru a vedea atmosfera generala. Uneori, niste nuntasi se pot distra copios dansand in jurul unui scaun si pot face niste fotografii foarte reusite cu acest moment amuzant. Multi invitati au cu ei o camera foto digitala. La o nunta oricine poate avea un aparat foto care aduna amintiri frumoase.

Ai nevoie de un fotograf de nunta sau vrei o sedinta foto profesionala? Intra pe cautafotograf.ro si cauta printre profile complete de fotografi profesionisti, persoana de care ai nevoie.
 


Sursa foto: itthing.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare