Nunta

#cuplu #fericire #nunta #casatorie #durata sacatorie #rezistenta cuplu

Dovedit stiintific: 3 factori bizari care iti asigura o casnicie fericita

Oricat de bizar ar suna, cu cat faci o nunta mai mare, cu atat ai mai multe sanse sa ramai impreuna cu partenerul tau pana cand moartea va va desparti. Este doar unul dintre secretele cel putin ciudate ale unei casnicii fericite, descoperite si dovedite stiintific de mai multe studii. Iata si alte ingrediente bizare, dar sigure, care ajuta mariajul sa reziste in timp!

Fa o nunta cu multi invitati

Daca te gandeai sa scapi de stresul de a organiza o nunta mare, limitandu-te doar la cateva rude si prieteni apropiati, mai gandeste-te o data.

Un departament din cadrul Universitatii din Virginia, SUA, a realizat un studiu pe mai multe cupluri casatorite cu scopul de a identifica satisfactia si fericirea in casnicie in corelatie cu trecutul fiecarui partener.

Intamplarea a facut ca savantii sa descopere un alt lucru interesant, independent de scopul cercetarii - satisfactia si fericirea in casnicie este mai mare in randul cuplurilor care organizeaza nunti cu mai multi invitati. De specificat faptul ca descoperirea este influentata doar de numarul de invitati, nu si de extravaganta petrecerii.

Ia-ti o sotie atractiva, respectiv un sot urat!

Potrivit unui studiu publicat in Journal of Personality and Social Psychology, in martie 2014, casatoriile in care barbatii isi aleg partenere frumoase de viata au sansa de a rezista mai mult timp impreuna spre deosebire de restul cuplurilor.

Un alt studiu, publicat in februarie 2014, in Journal of Family Psichology, a scos la iveala un fapt interesant: femeile prefera barbatii mai putin atractivi, pe baza faptului ca acestia le respecta si trateaza mai bine. Preferinta lor pentru barbati mai putin charismatici pare sa fie si secretul unei casnicii reusite.

Hobby-uri separate!

Se spune ca secretul unei relatii fericite consta in impartasirea cat mai multor pasiuni in comun, nu-i asa? Ei bine, nu si cand vine vorba de satisfactia in casnicie. Daca vreti un mariaj reusit, atunci cultivati-va hobby-urile separat, indiferent ca este vorba de aceeasi pasiune, este concluzia unui studiu publicat in Journal of Marriage and Family, in martie 2014.

Sursa foto: bebes.facilisimo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare