Nunta

#tendinte nunta 2016 #freestyle dansul mirilor #dansul mirilor 2016 #dans 2016 #nunta 2016

Dansul mirilor: Tendintele anului 2016

Una dintre cele mai importante tendinte pentru 2016 la dansurile de nunta este reprezentata de coregrafiile personalizate 100%, executate pe compilatii de piese preferate ale mirilor si care combina mai multe stiluri de dans. Trendul a fost remarcat inca din vara anului trecut si tinde sa devina optiunea principala a cuplurilor de tineri casatoriti.

Majoritatea coregrafiilor de acest tip incep pe o piesa lenta, pe care se danseaza vals sau rumba, dupa care muzica se schimba intr-un ritm mai alert si o data cu ea se schimba si stilul de dans.

„Cele mai multe dintre cuplurile care vin la scoala de dans Arthur Murray Bucuresti pentru a invata dansurile de nunta aleg aceasta varianta. Este si cea mai populara tendinta la nivel mondial, iar numeroasele clipuri care circula pe YouTube incurajeaza cuplurile sa o adopte. Profesorii nostri creeaza coregrafia personalizata in functie de piesele preferate de miri, dar si in functie de povestea lor si ce isi doresc ei sa transmita ca si cuplu. Din acest motiv, nu sunt doua coregrafii la fel, fiecare coregrafie reflecta povestea unica a cuplului” – declara Cristina Ardelean, Administrator al studioului de dans Arthur Murrray Bucuresti.

Freestyle – dans „la liber”

Dansul mirilor fara o coregrafie invatata si repetata inainte de nunta este o tendinta care prinde contur in 2016. Este adoptata ce cei mai indrazneti dintre proaspetii casatoriti si presupune ca acestia sa danseze pe o anumita piesa, fara sa isi pregateasca succesiunea pasilor.

Cuplurile care aleg aceasta varianta urmeaza cursuri de dans si invata sa danseze unul sau mai multe stiluri de dans, dupa care danseaza liber in fata invitatilor. Avantajul principal al acestei optiuni este ca dansul arata natural, miscarile sunt firesti, iar partenerii sunt mai relaxati, pentru ca nu trebuie sa urmeze o rutina prestabilita.

“Partenerii care aleg freestyle pentru dansul mirilor sunt persoane care fie au mai dansat, fie vin sa invete sa danseze la nunta. Ei urmeaza cursurile de dans la Arthur Murray de placere si le folosesc ca pe o cale eficienta de relaxare in perioada pre-nunta”, adauga Cristina Ardelean.

Dansul mirilor se transforma in dans de grup

 Transformarea dansului mirilor in dans de grup este o noua abordare ce se remarca anul acesta la nunti. La deschiderea nuntii, mirii se pregatesc de dans, insa spre surpriza invitatilor, ei sunt insotiti de cativa prieteni, alaturi de care vor executa un dans care va porni distractia la nunta.

Dansul de grup se realizeaza fie la inceputul nuntii alaturi de nasi, prieteni si apropiati sau, ca noutate absoluta in acest an, alaturi de parinti, la jumatatea nuntii.

“Cuplul proaspat casatorit ramane centrul coregrafiei, insa dansul este mai dinamic si mai neasteptat. Cel mai adesea, domnisoarele si cavalerii de onoare, nasii, fratii si surorile se alatura mirilor in aceste dansuri de grup. Este o modalitate de a elimina stresul tinerilor casatoriti si de a porni petrecerea intr-un mod inedit. Multe cupluri de miri incep sa danseze ceea ce pare a fi un dans traditional, dupa care li se alatura apropiatii si executa impreuna coregrafia de grup pregatita alaturi de instructorul lor”, mai spune Cristina Ardelean.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii