Nunta

# organizare cununie civila #cununie #cununie civila

Cum se organizeaza cununia civila?

Intrebarea de la cea mai draga persoana din viata ta a venit, deci a venit timpul sa va ganditi la lucruri la mai serioase: organizarea nuntii, dar si a cununiei civile sau a cununiei religioase.

 

Cununia civila este un act juridic ce se desfasoara la primarie. Pentru ca uniunea voastra sa fie recunoscuta in fata legii, este deci o etapa obligatorie, fata de cea religioasa sau cea laica. Trebuie sa precedeze celelalte doua ceremonii, se poate face in aceeasi zi sau chiar cu cateva saptamani inainte. Este un moment solemn care trebuie sa fie pregatit pentru a se derula in cele mai bune conditii.

Ce trebuie sa faci?

Gaseste data potrivita. De indata ce stii data ceremoniei, un lucru cel mai dificil, cel mai adesea, poti alege data cununiei civile. Trebuie insa sa te gandesti la doua lucruri:

  • Te casatoresti in aceeasi zi si la primarie si la biserica si ai si petrecerea in aceeasi zi?
  • Te casatoresti doar civil si stabilesti o alta zi pentru cea religioasa si pentru petrecere?

Decide apoi persoanele care iti vor fi martori. Pentru primarie, numarul trebuie sa fie intre 2 si 4.

Iesirea de la primarie. Cel mai adesea se obisnuieste ca dupa cununia civila ca invitatii sa mai stea la un pahar de sampanie, sa isi faca poze sau sa astepte miri la iesire pentru a lansa orez, confeti sau orice altceva.

Casatoria civila este departe de a fi romantica, glamour si plina de farmec. Unii zic chiar ca dureaza prea putin. Si chiar daca o ceremonie la primarie nu va fi niciodata rock'n'roll, este posibil sa iti personalizezi la minimum ceremonia civila astfel incat sa nu fie doar o simpla formalitate administrativa, mai ales daca te casatoresti doar la primarie. Iata cateva sfaturi si trucuri pentru o casatorie civila care ti se potriveste.

Alege sa pui putina muzica

Pentru a prelungi si personaliza o casatorie civila, nimic nu se compara cu putina muzica. Muzica pe fundal, cu muzicieni, o formatie sau sau cantaret, este cea care va aduce o nota de romantism si un efect garantat la intrarea sau la iesirea mirilor sau chiar in timpul ceremoniei. Alege muzica dupa tema nuntii tale sau dupa gusturile tale. Sau un cantec care va reprezenta uniunea voastra. Un lucru este sigur, veti fi mereu emotionati auzindu-l dupa aceea. Nu uita insa sa verifici posibilitatile tehnice la primarie.

Nu uita de amintiri

Fiind o zi atat de importanta din viata voastra, trebuie neaparat imortalizata de specialisti. Nu uitati sa angajati din timp un fotograf si un videograf specializat in filmari nunti.

Poti sa tii un discurs

Inainte de inceperea ceremoniei, tu si partenerul, puteti spune cateva cuvinte invitatilor, multumindu-le ca sunt prezenti. De asemenea, poti cere unuia dintre martorii tai sau unui membru al familiei tale sa tina un discurs in cinstea ta si a celor dragi adunati pentru aceasta zi importanta din viata voastra.. Daca alegeti aceasta optiune, asigurati-va ca cereti persoanei sa-si pregateasca textul din timp.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez urmareste-ne permanent pe site-ul nostru andreidede.ro – Videograf nunta

 FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare