Nunta

#istorie inel de logodna #inel de logodna

Cum a aparut inelul de logodna

Viata este plina de semnificatii. Lucrurile materiale care sunt insufletite valorifica momentele dragi pe care merita sa le pastram vesnic. Ele ne reamintesc, odata cu trecerea timpului, de toate clipele speciale care ne-au adus zambetul pe buze. 

Inelul de logodna face parte din aceasta categorie. De-a lungul timpului, femeile au purtat bijuterii cu diamante din mai multe considerente. Indiferent de evolutia statutului femeii sau al perceptiilor oamenilor de-a lungul timpului, bijuteriile au fost definitorii pentru doamnele si domnisoarele cu prestanta.

De aceea alegerea dintr-o varietate de inele de logodna nu a fost niciodata o decizie simpla. Inelul de logodna si calitatea lui denota statutul femeii, indicand astfel pozitia sociala si bunastarea mirelui.

Originile inelului de logodna 

Inelul de logodna dateaza inca din Roma Antica, cand acestea erau alcatuite din fildes, cupru sau fier. Vechii romani sunt cei care au initiat traditia purtarii inelului de logodna pe degetul inelar stang. De ce? Ei bine, acolo se afla vena iubirii care se conecteaza direct la inima, astfel, bijuteria fiind insufletita. 

Mai tarziu, in ruinele Pompei, au fost descoperite modele de inele din aur care astazi sunt indragite de nenumarate femei. Alte culturi antice, precum egiptenii, foloseau aceeasi simbolistica a inelelor pentru a arata lumii intregi legatura stransa dintre parteneri. Pentru ei, forma inelului simboliza viata eterna, iar deschizatura era o poarta catre lumi necunoscute. 

Odata cu trecerea timpului, aurul a ramas metalul stralucitor cel mai apreciat de catre femei, intrucat denota un aer sofisticat si isi pastreaza frumusetea in timp. Nu este de mirare ca cele mai vandute bijuterii cu diamante sunt cele din aur roz, care dezvaluie cel mai bine aerul feminin si ravisant. 

Aparitia inelelor de logodna cu diamante in viata femeii

In anul 1477 a aparut primul inel de logodna cu diamante inregistrat. Acest lucru a declansat o tendinta care este prezenta si in zilele noastre. Un inel cu diamante semnifica statutul social. Femeile din randul aristocratiei si nobilimii europene purtau bijuterii cu diamante naturale care le faceau sa se simta unice si speciale. In epoca victoriana, oamenii combinau mai multe tipuri de pietre pretioase pentru a crea designuri distinse. 

Aceste inele de logodna cu diamante nu au devenit populare pana in anul 1947. O companie de renume care exploata diamante in Africa de Sud, De Beers, a lansat o campanie publicitara care a schimbat complet perceptia oamenilor asupra diamantelor. Sloganul „Un diamant este pentru totdeauna” a intiparit un nou mesaj in mintile americanilor. Si anume, ca diamantul, prin puritatea si stralucirea lui, simbolizeaza iubirea eterna si inegalabila a unui barbat pentru viitoarea lui sotie. De atunci, diamantele au fost daruite pentru a sarbatori momente de nepretuit din viata omului si pentru a marca un nou inceput in viata indragostitilor. 

Taieturile populare ale diamantelor care desavarsesc inelele de logodna

Cea mai admirata taietura a diamantului a ramas diamantul Brilliant, format din 58 de fatete. Sursa conceptului original ii apartine unui taietor de piatra venetian din secolul al XVIII-lea. Aceasta forma ii permite sa straluceasca puternic in razele soarelui. In acest fel si-a castigat statutul de cea mai stralucitoare si mai captivanta taietura care innobileaza cel mai bine inelele de logodna. 

Marquise Cut isi are originea la Paris in jurul anului 1745. Ludovic al XV-lea ar fi ordonat ca o bijuterie sa fie taiata pentru amanta sa, care a devenit marchiza in anul 1745. Taietura diamantului a fost numita astfel pentru a o onora. In zilele noastre, un inel de logodna cu un astfel de diamant va crea un aer regal si rafinat care o va face ca persoana iubita sa se simta fermecatoare. 

Princess Cut are o forma unica , fiind una dintre singurele taieturi care permite pastrarea in proportie de aproximativ 80% a diamantului brut. Aparuta in 1960, un taietor englez a creat aceasta taietura „de profil”. Modelul are un aspect curat si dramatic, perfect pentru o mireasa moderna din ziua de astazi. 

Iata cateva tipuri de diamante care continua sa innobileze inelele de logodna, reusind totodata sa materializeze cu gratie sentimentele puternice de iubire dintre cei doi indragostiti. 

Inelul va avea vesnic o dubla semnificatie. Ele raman un simbol al iubirii eterne si al feminitatii datorita delicatetei si tandretei pe care o denota. Din acest motiv, oamenii aleg inele de logodna din aur roz, alb sau galben de 18 kt. Valoarea acestor bijuterii cu diamante impreuna cu valoarea lor sentimentala formeaza cadoul atemporal absolut. 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului