Nunta

# ponturi organizare nunta # organizare nunta

7 sfaturi pentru organizarea nuntii

Te pregatesti pentru marele eveniment din viata ta? Desi organizarea nuntii poate fi vazuta ca o adevarata provocare, iar emotiile se amplifica, trebuie sa fii hotarat si sa te ocupi corespunzator de un eveniment ca la carte.

 

Iti oferim cateva sfaturi utile pentru organizarea nuntii tale, astfel incat totul sa iasa conform asteptarilor!

Incepe prin stabilirea datei

Toate celelalte detalii pentru nunta pornesc de la stabilirea celui mai important aspect: data la care va avea loc evenimentul. Alegerea zilei este esentiala, pentru ca, in functie de ea, o sa selectezi si restaurantul sau invitatiile.

Pentru ca in tara noastra exista numeroase sarbatori religioase, ai face bine sa verifici calendarul crestin ortodox din anul in care vrei sa te casatoresti. Acolo, vei vedea care sunt zilele sau intervalele in care poti sau nu poti sa oficializezi casatoria in biserica.

Gandeste-te la suma in care te incadrezi

Niciun astfel de eveniment nu se poate pune la punct fara bani, asa ca trebuie sa te gandesti la costurile pentru nunta. Gandeste-te la o suma in care poti sa te incadrezi pentru organizarea eficienta a nuntii. Ia in calcul banii din cuplu si vezi daca parintii sau socrii doresc sa contribuie la majorarea acestui buget.

Desi aceste sume pot sa se modifice pe parcurs, trebuie sa stii de unde incepi cu banii. In cazul in care nu ai un buget generos, poti sa ai in vedere si planificarea nuntii in afara sezonului sau in zilele de vineri si duminica. Exista furnizori de servicii care fac reduceri in aceste perioade, trebuie doar sa-i gasesti pe cei mai potriviti pentru nevoile tale.

Urmeaza selectarea restaurantului

Pentru ca ai nevoie si de un loc in care sa petreci alaturi de toti invitatii, daca ai stabilit data nuntii si bugetul de care te bucuri, urmeaza alegerea restaurantului. Nu este foarte usoara, mai ales ca vrei ca totul sa fie pe placul tau. Insa, tine cont de numarul de invitati pe care ii doresti aproape in ziua cea mare.

In functie de numarul celor care crezi ca vor spune da invitatiei la nunta, poti sa optezi pentru un restaurant cu o capacitate mai mare sau mai mica. Mai mult, daca inviti oameni din orase sau comune limitrofe, verifica daca restaurantul se afla langa un hotel, astfel incat sa poti caza aceste persoane. In final, discuta cu reprezentantul restaurantului, ca sa intelegi ce servicii ofera pentru nunta.

Cauta invitatiile si gandeste-te la vestimentatie

Ai stabilit data nuntii, cunosti biserica la care vei merge, dar si restaurantul? Acum este cazul sa te gandesti la cum ii anunti pe cei dragi de acest eveniment important. Comanda invitatii pentru nunta ta de pe Indingo.com.ro, pe care merita sa le oferi cu luni bune inainte de ziua cea mare. Astfel, oamenii pot sti din timp daca pot sau nu sa participe. Cauta invitatiile de nunta in functie de culorile preferate sau de stilul care te reprezinta.

Cum sa uiti de tinutele pentru nunta? Rochia de mireasa este un detaliu esential, la fel si costumul mirelui. Ia in calcul si restul accesoriilor, precum pantofii sau cravata, dar si vizitele la salon din ziua nuntii, pentru coafatul si machiajul miresei.

Gandeste-te la teme si decoruri pentru nunta

Ce tema vrei sa aiba nunta ta? Ar fi cazul sa te gandesti cu atentie si la aceste detalii. Poate iti doresti huse pentru scaune si fete de masa de o anumita culoare sau aranjamente florale deosebite.

Toate acestea trebuie notate, pentru ca pot duce la modificarea bugetului necesar pentru nunta.

Formatie live sau DJ?

Cu siguranta, vrei ca tu si oamenii care participa la eveniment sa va distrati pe masura. Pentru ca atmosfera din acea seara va fi data de muzica, opteaza pentru formatie live sau un DJ, care sa garanteze distractia tuturor participantilor.

Ar fi ideal daca trupa sau DJ-ul pot alterna stilurile muzicale la eveniment. Vrei ca toti sa se simta bine, indiferent de varsta din buletin.

Axeaza-te pe cei mai buni fotografi si videografi

Poate ca dupa zeci de ani de la nunta, amintirile se mai estompeaza. De aceea, fotografii si videografii vor fi responsabili de crearea unor fotografii sau filmari de calitate, care sa-ti aduca mereu in atentia ziua in care te-ai casatorit. Cauta cei mai buni profesionisti, luand in calcul bugetul tau si disponibilitatea lor.

Pastreaza in minte aceste sugestii pentru organizarea nuntii si pune bazele unui eveniment de neuitat atat pentru tine, cat si pentru invitati!

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare