Nunta

# esec casatorie #motive divort #relatii #casatorie #mariaj #divort #dragoste

5 semne care arata ca o casnicie este sortita esecului de la inceput!

Atunci cand o casatorie se termina, fiecare partener cauta un tap ispasitor. Vina pentru esecul in casnicie este insa o responsabilitate pentru ambele parti, iar situatia este una tensionanta si coplesitoare. 

O casnicie nu este insa niciodata simpla, caci ea impune mai multi factori care afecteaza supravietuirea unei casnicii. Provocarile pe care ni le rezerva viata pot duce rapid la destramarea unei casnicii, chiar daca aceasta dureaza de cateva luni.

Iata cateva lucruri la care trebuie sa fii atent/a inca dinainte de mariaj, caci ele pot indica clar daca casnicia ta s-ar putea termina rapid:

1. Discutiile despre bani

Problemele financiare pot provoca discutii aprinse intre parteneri. Daca deja ati inceput mariajul discutand despre banii pentru luna de miere, s-ar putea sa nu ramaneti impreuna pana la adanci batraneti. Cel putin asta a demonstrat un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din Kansas. Argumentele despre bani timpurii pot duce la nemultumiri maritale care prevestesc rapid un divort.  Acest lucru este valabil si in cazul persoanelor care au venituri peste medii. 

2. Durata relatiei

Un studiu realizat de Universitatea Emory a aratat ca rata de divort este direct proportionala cu durata relatiei dinainte de casatorie. Se pare ca un cuplu care a petrecut impreuna 3 ani inainte de nunta are o rata de divort  cu 39% mai mica decat unul care a petrecut doar un an impreuna. 

3.  Viciile 

Durata unui mariaj poate fi compromisa si de viicile partenerilor. Cercetatorii de la Universitatea din Buffalo au descoperit ca multe cupluri ajung sa divorteze daca unul dintre parteneri are probleme cu consumul de acool. 

4. Costul nuntilor 

Desi pare ireal, se pare ca un factor care poate duce la destramarea unei casnicii este chiar costul nuntii. Studiile au aratat ca persoanele care au avut parte de nunti grandioase, care au costat foarte mult, au sanse de 3,5 ori mai mari sa divorteze decat cuplurile care au optat pentru o nunta modesta. 

5. Colegii si prietenii divortati

Un studiu publicat in "Social Forces" Journal a demonstrat ca divortul poate fi contagios. Astfel, persoanele casatorite care au mai multi prieteni sau colegi divortati pot ajunge si ei sa isi paraseasca partenerul. Studiul a demonstrat ca persoanele divortate pot avea un impact negativ asupra celor casatorite si ca rata de divort in cazul acestora din urma creste cu pana la 75%. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului