Nunta

#varsta ideala casatorie # varsta casatorie #casatorie #cuplu

5 motive pentru a te casatori dupa varsta de 30 de ani

Casatoria este un pas important in viata unui cuplu. Cu toate acestea, din ce in ce mai multe casatorii se sfarsesc prin divort, din varii motive. Iata de ce este mai bine sa astepti pana la 30 de ani inainte de a te casatori.

1. Te cunosti mai bine

Prioritatile in viata se schimba odata cu varsta. La fel si dorintele sau perceptiile. De multe ori cupluri care s-au casatorit la varsta de 20 de ani s-au despartit deoarece partenerii s-au maturizat si isi doreau lucruri diferite de la viata.

O persoana trecuta de 30 de ani, stie deja ce isi doreste de a viata si de la partener. Este increzatoare si matura emotional. E drept ca acest lucru nu iti garanteaza faptul ca vei ramane alaturi de partenerul de cuplu "pana ce moartea va va desparti", insa riscul de divort scade exponential.

2. Ai o stabilitate finainciara

Primii cinci ani de cariera sunt foarte importanti si ai tot timpul lucruri noi de invatat. Trebuie sa fii focusat fara sa fii distras de copii sau de sotul/sotia care te suna insistent cand stai peste program. In plus ai nevoie de o stabilitate financiara in momentul in care doresti sa-ti intemeiezi o familie. Doar nu vrei sa stai cu socrii sau cu parintii si dupa casatorie.

3. Iti faci toate mofturile

Recunoaste! Vrei sa vezi lumea, sa petreci pana noaptea tarziu sau sa evadezi in weekend la munte sau la mare, fara griji. Dupa casatorie toate aceste dorinte sunt mult mai greu de indeplinit, mai ales daca apar si copiii. Multe dintre cuplurile casatorite, cu copii abia isi permit sa plece intr-o vacanta, iar atunci cand pleaca nu vor avea parte de relxare deoarece trebuie sa aiba grija in permanenta de cei mici. In plus noptile pierdute in cluburi vor ramane doar un vis frumos.

4. Organizarea nuntii va fi mai usoara

Pana la varsta de 30 de ani, ai participat deja la multe nunti si ai avut ocazia sa inveti din greselile altora. Ba mai mult, rudele apropiate sau prietenii iti pot da ponturi utile care te vor scuti de alergari inutile. De se sa nu fii primul dintre ei care va avea o nunta ca in povesti? Sau poate te vei hotari sa faci o nunta foarte mica iar banii sa ii investesti intr-o luna de miere de vis.

5. Casnicia este pentru totdeauna! De ce sa te grabesti?

Casnicia este un pas important, care trebuie sa dureze o viata. De ce sa te grabesti pentru a te casatori cu persoana nepotrivita cand poti astepta pana cand vei fi sigur(a) ce el/ea este alesul. Casatoria nu se bazeaza pe fluturi in stomac, ci pe maturitate, comunicare, respect si compromisuri.

Multi au tendinta de a considera ca o relatie care scartie poate fi “reparata” prin casatorie, insa casatoria va duce doar la amplificarea problemelor anterioare.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului