Nunta

# casatorie barbat #intrebari casatorie #casatorie #intrebari #barbat

5 intrebari pe care orice barbat trebuie sa si le puna inainte de a se casatori

Casatoria este un pas mare, reprezentand una dintre cele importante decizii pe care cineva o poate lua vreodata. Cu toate acestea, multe persoane iau mult prea usor o astfel de decizie, acesta fiind si motivul pentru care procentajul divorturilor a crescut simtitor de mult in ultima vreme.

 

Atunci cand alegi sa te casatoresti trebuie sa fii mai mult decat convins ca iti doresti acest lucru si ca esti pregatit pentru tot ceea ce presupune acest pas. Iata asadar cinci intrebari pe care orice barbat ar trebui sa si le puna inainte de a se casatori.

1. Sunt pregatit cu adevarat sa fiu un barbat casatorit?

Casatoria nu este o gluma sau o joaca, ci reprezinta un angajament pe care ti-l iei pentru tot restul vietii. Aceasta se bazeaza pe iubire, respect, fidelitate si incredere, dar presupune totodata si asumarea unor compromisuri sau sacrificii. Raspunde-ti cu sinceritate la aceasta intrebare si, daca simti chiar si cea mai mica ezitare, este indicat sa iti reevaluezi planurile de viitor.

2. Ma voi multumi cu aceeasi femeie pentru tot restul vietii?

Teama care reiese in urma gandului de a petrece restul vietii cu aceeasi femeie este cumva un subiect tabu, multi barbati ascuzand faptul ca isi pun uneori semne de intrebare.

Este esential sa iei in serios acest aspect si sa fii constient de faptul ca o casatorie se bazeaza pe sinceritate si fidelitate, astfel incat exista mari sanse ca micile escapade sa nu fie tolerate de viitoarea ta sotie. De aceea, inainte de a face orice pas suplimentar, gandeste-te cat mai serios la acest subiect.

3. Ne dorim amandoi copii?

Prezenta unor copii reprezinta un subiect cumva dificil, iar daca tu si logodnica ta aveti pareri diferite, este cazul sa purtati o discutie serioasa. De regula, oamenii au viziuni distincte in ceea ce priveste viitorul si modul in care percep ei familia ideala. Dar, pentru ca o casatorie sa functioneze, trebuie ca ambii soti sa imparta aceleasi dorinte si visuri privind aparitia sau numarul copiiilor pe care si-i doresc.

4. Imi place familia ei?

Exista o vorba care spune ca nu trebuie neaparat sa te placa sau sa iti placa familia ei deoarece te vei casatoria cu iubita ta, si nu cu intregul neam. Insa, in general, acest lucru ar trebui sa conteze daca vrei sa aveti o casnicie fericita. De-a lungul timpului pot exista destul de multe ocazii in care vei fi nevoit sa interactionezi cu familia sotiei tale, astfel incat este bine sa fii sigur ca vei putea face fata.

5. Suntem de acord in ceea ce priveste partea financiara?

Banii reprezinta una dintre cele mai des intalnite probleme care pot aparea intr-o casnicie. Fie din cauza faptului ca acestia nu sunt suficienti si apare stresul, fie din cauza faptului ca unul cheltuieste mai mult decat celalalt, caz in care pot aparea anumite frustrari.

In plus, trebuie sa ai in vedere si discutarea modului in care veti trata partea financiara – daca banii vor fi la comun sau daca fiecare isi va gestiona banii castigati pentru propriile placeri.

Sursa foto:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului