INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

De prin lume adunate

Ziua Internationala a Cantului Coral

Toleranta, pace si intelegere, acesta este mesajul pe care aproape 50 de formatii corale vor incerca sa-l transmita romanilor duminica, 9 decembrie, Ziua Internationala a Cantului Coral . Apelului, facut de Federatia Internationala a Muzicii Corale, au raspuns orasele Bucuresti, Timisoara si Iasi, ultimul pentru consecutiv. La Bucuresti, concertul este organizat de Directia Formatii Muzicale si de Redactia Muzicala a Societatii Romane de Radiodifuziune. Acest eveniment va avea loc la Sala Radio incepand cu ora 18:00. Amfitrionii serii vor fi membrii Corului de Copii Radio condusi de dirijorul Voicu Popescu si pianista Camelia Chitibea. Invitatii acestora sunt: corul de camera ''DA CAPO'', Grigore Cudalbu; Corul de fete ''EUTERPE''', dirijor Georgeta Aldea; Grupul coral barbatesc TEODOXA din Constanta, dirijor: Dan Vacarescu si Corul National de Camera MADRIGAL, Dirijor-fondator Marin Constantin, dirijorul concertului Anna SzabA. Din programul serii nu vor lipsi cantecele de Craciun si colindele, cantecele religioase, de la monodia bizantina la creatii contemporane. La Timisoara, concertul va avea loc in sala de spectacole a Colegiul National de Arta ''Ion Vidu''si va fi sustinut de 6 formatii corale: Corul de fete al C.N.A. ''Ion Vidu'', Corul Liceului ''Logos'', Corul Liceului Baptist, Corul de femei ''Carmina Dacica'', Corul Catedralei Mitropolitane si Corul Facultatii de Muzica. La Iasi, Ziua Internationala a Cantului Coral se va sarbatori prin concerte intregul week-end, numarul formatiilor programate pana acum ridicandu-se la 37. Concertele vor avea loc la sala Colegiului de Arta, alte activitati aferente acestui eveniment urmand sa aiba loc la Palatul Culturii , la Biblioteca ''Gh. Asachi'', la Centrul Cultural , Centrul Cultural German si la Consiliul britanic, in cadrul diferitelor muzee si la sediul Inspectoratului Scolar al Judetului Iasi. In fiecare an, in a doua duminica din decembrie, milioane de oameni din toate colturile lumii se unesc intr-un singur suflet prin unica si invizibila legatura creata de cantul coral. Evenimentul a fost lansat in anul 1991 de Federatia Internationala a Muzicii Corale, la initiativa compozitorului Alberto Grau din Venezuela. Daca anul trecut, aproximativ 200.000 de coristi din aproape 30 de tari si-au unit glasurile, organizatorii si-au propus ca in 2007 sa fie implicate 70 de tari. In Romania, Ziua Internationala a Cantului Coral a fost sarbatorita pentru prima data in anul 2000 cand, la initiativa Fundatiei Culturale ''Sound''', in douasprezece s-au desfasurat impresionante manifestari corale. Conceputa ca o incercare de sensibilizare a opiniei prin forta unificatoare a cantului coral, sarbatoarea prilejuieste artistilor profesionisti si amatori romani, intrarea in marea familie a celor care cred in pace si intelegere, refuzand discriminarea, singuratatea, instrainarea si orice bariera de comunicare. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea