De prin lume adunate

#the adventures of tintin: the secret of the unicorn #bucuresti #zilele filmului irlandez #film irlandez

Zilele Filmului Irlandez la Bucuresti

Institutul Cultural Roman gazduieste in zilele de 10 si 11 noiembrie cea de-a treia editie a Zilelor Filmului Irlandez. Evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei la Bucuresti in parteneriat cu Institutul Irlandez de Film, Reel Ireland, Culture Ireland si Institutul Cultural Roman.

Joi, 10 noiembrie, de la ora 18.30, vor fi proiectate scurtmetrajele The Irish Dog Whisperer, Pentecost si lungmetrajul Kisses. In deschidere va lua cuvantul John Morahan, Ambasadorul Irlandei la Bucuresti, care considera acest eveniment "o oportunitate importanta de a cimenta legaturile dintre Irlanda si Romania".

Vineri, 11 noiembrie, ora 18.30 vor fi prezentate documentarul Hearing Silence, lungmetrajul 32A si scurtmetrajul The Night Nurse.

Hearing Silence este marturia impresionanta a protogonistei Elizabeth Petcu, confruntata cu pierderea auzului . Invitata va lua parte la eveniment impreuna cu sotul sau, muzicianul roman Mircea Petcu.

Toate filmele incluse in program reprezinta o premiera pentru publicul bucurestean si vor fi prezentate cu subtitrare in limba romana.

Intrarea este libera.


Programul festivalului:


Joi, 10 noiembrie


The Irish Dog Whisperer (2010), regia: Ivan McMahon
Sorcha si Fergus primesc mai mult decat se asteptau atunci cand apeleaza la serviciile oferite de The Irish Dog Whisperer.

Pentecost (2011), regia: Peter McDonald
Irlanda, 1977. Damian Lynch, in varsta de 11 ani, este chemat in ultimul moment sa fie baiat de altar in cadrul unei ceremonii religioase importante la parohia locala.

Shoe (2010), regia: Nick Kelly
Vince este pe cale sa se sinucida, dar un cersetor nebun continua sa-i strice planurile.

Kisses (2008), regia: Lance Daly
Doi adolescenti, Kyle si Dylan locuiesc in acelasi cartier din periferia Dublinului. Intr-o seara, se hotarasc sa fuga de acasa si traiesc o noapte magica in centrul Dublinului, in incercarea de a-l gasi pe fratele lui Dylan.


Vineri, 11 noiembrie


Hearing Silence (2010), regia: Hilary Fennell
Documentarul prezinta o lume in care sunetul joaca un rol esential si din ce in ce mai problematic, pe masura ce aflam cum interpreta Elizabeth Petcu se confrunta cu pierderea auzului.

The Night Nurse (2010), regia: Terence White
O asistenta medicala, care lucreaza in schimbul de noapte intr-o sectie de psihiatrie , cauta un pacient disparut.

32A (2007), regia: Marian Quinn
Pelicula urmareste traseul vietii unei fete din perioada in care aceasta nu mai este copil, dar nici nu a devenit inca femeie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea