De prin lume adunate

#festival de film #zilele filmului #filme in limba spaniola

Zilele Filmului de Limba Spaniola la Bucuresti

In perioada 7 - 13 octombrie la Bucuresti se desfasoara Zilele Filmului de Limba Spaniola. Publicul cinefil va putea urmari un numar de 13 filme multe dintre ele premiate la festivaluri internationale de profil. Filmele sunt subtitrate in limba romana sau engleza.



Evenimentul are loc la Cinema Studio. In cadrul programului vor fi proiectate 13 pelicule din Spania si alte tari, premiate la diferite festivaluri din Europa si America. La aceasta editie, peliculele programate sunt recente, cele mai multe din 2009 si 2010, si detin numeroase premii importante in palmares.


Filme premiate la Zilele Filmului de Limba Spaniola


Pelicula "Pana si ploaia/ Tambien la lluvia", de Iciar Bollain , cu Gael Garcia Bernal in distributie, a fost distinsa cu premiul publicului la Festivalul de la Berlin , dar si in cadrul Premiilor Europene de Film. Filmul "Zi nepotrivita pentru pescuit/ Mal dia para pescar", de Alvaro Brechner a fost premiat la Cannes cu distinctia Camera d'Or, precum si la festivalurile de la Varsovia, Mar del Plata si la Festivalul International de Film Latino de la Los Angeles.

Alaturi de acestea va fi prezentata animatia spaniola "Chico & Rita", de Fernando Trueba, Javier Mariscal si Antonio Errando, premiata cu Goya si nominalizata la premiile Academiei de Film Europene care vor fi acordate in decembrie.


"El baile de la victoria", proiectia de gala


Proiectia de gala va avea loc pe 7 octombrie, cu filmul "Dansul victoriei/ El baile de la victoria", de Fernando Trueba. Proiectia din 10 octombrie a filmului "Cenusa din cer/ Cenizas del cielo" va avea loc in prezenta regizorului Jose Antonio Quiros.

Printre peliculele spaniole pe care le poti viziona se numara si "Condamnatii/ Los condenados", de Isaki Lacuesta , care a primit premiul FIPRESCI, la Festivalul de la San Sebastian, "Lope", de Andrucha Waddington, "Amador" de Fernando Leon de Aranoa, "Vestea cea buna/ La buena nueva", de Helena Taberna, "Scaunele muzicale/ El juego de la silla", de Ana Katz , "Punct si linie/ Punto y Raya", de Elias Schneider si "Cachimba", de Silvio Caiozzi.

Bilete si abonamentele sunt puse in vanzare la Cinema Studio incepand cu 3 octombrie.
Evenimentul este organizat de Institutul Cervantes din Bucuresti in colaborare cu Uniunea Cineastilor din Romania.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea