De prin lume adunate

#cinema #evenimente #evenimente bucuresti #zilele filmului britanic

Zilele Filmului Britanic la Bucuresti

British Council Romania organizeaza o noua editie a "Zilelor filmului britanic", in perioada 8 – 12 martie. Editia de anul acesta propune publicului din Romania o selectie provocatoare si eclectica, alcatuita din cele mai noi productii britanice, premiate cu unele dintre cele mai populare distinctii ale anului 2011 in domeniul cinematografiei.

" Zilele filmului britanic " vor debuta, joi, 8 martie, la ora 18.00, cu un film documentar si, totodata, artistic din mai multe puncte de vedere, "Ghidul britanic al epatantului", care urmareste concursul "Miss World Alternativ", organizat si conceput de artistul britanic Andrew Logan, o desfasurare de provocari la adresa valorilor comun acceptate. Filmul este interzis minorilor cu varsta sub 15 ani.

Festivalul va aduce publicului din Romania si doua premiere mult asteptate: " Coriolanus " si "Weekend".

Comedia neagra, englezeasca, nu va lipsi din program, iubitorii genului fiind invitati sa nu rateze "Black Pond" si "Skeletons". O selectie indrazneata de scurt metraje completeaza lista proiectiilor din "Zilele filmului britanic".

"Zilele Filmului Britanic" vor fi gazduite de Studioul Horia Bernea din incinta Muzeului National al taranului Roman.

Intrarea este libera. Filmele ruleaza in limba engleza.

Programul festivalului:

Joi, 8 martie

18.00:The British Guide To Showing Off
"Ghidul epatantului" are ca subiect central show-ul "Alternative Miss World",concept al artistului britanic contemporan Andrew Logan.

20.00:Coriolanus
"Coriolanus" este o reusita adaptare cinematografica a piesei cu acelasi nume, creatie a lui William Shakespeare .

Vineri, 9 martie

18.00: Senna
Viata lui Ayrton Senna, triplu campion al Formulei 1, este omagiata in acest film documentar biografic. Un sportiv veritabil, timid in fata camerelor de filmat, dar adversar redutabil pe pista de curse, brazilianul Senna ajunge sa fie un superstar mondial, idolatrizat in intreaga lume si, in primul rand, in tara sa de origine, Brazilia.

20.00: Black Pond
Aparent fiind o familie britanica obisnuita, Thompsonii ajung sa fie acuzati de crima, dupa ce un strain le moare la cina. Sase luni mai tarziu, un prieten de familie face o vizita familiei Thompson si, cumva, informatia referitoare la moartea misterioasa, ajunge la presa.

Sambata, 10 martie

18.00: How to Re-establish a Vodka Empire
"How To Re-Establish a Vodka Empire" este un documentar ce urmareste aventura regizorului Daniel Edelstyn aflat in cautarea propriei mosteniri evreiesti din Ucraina.

20.00: Skeletons
O comedie neagra, foarte englezeasca, "Schelete" prezinta doi parteneri de afaceri cu un business special si inedit: doi "exorcisti" care ajuta doritorii sa scape de secretele trecutului, de asa-numitul "schelet din dulap".
Duminica, 11 martie

18.00: UK Shorts Programme

20.00: Oranges and Sunshine
"Soare si portocale" are ca subiect unul dintre cele mai mari scandaluri sociale ale istoriei postbelice a Marii Britanii: programul guvernamental care a dus la imigrarea fortata a mii de copii provenind din familii sarace si aflati in grija statului.

Luni, 12 martie

18.00: Kill List
Jay si Gal, fosti soldati, cu misiuni in Europa de Est, devin criminali platiti.

20.00: Weekend
Un film provocator, care pune privitorul in fata unor probleme care isi cauta inca o rezolvare in societatea contemporana: dificultatile de integrare sociala si de acceptare a propriei identitati a unor tineri a caror orientare sexuala este alta decat cea a majoritatii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea