De prin lume adunate

#evenimente #evenimente bucuresti #zilele culturii japoneze 2012 #festivalul filmului japonez 2012

Zilele Culturii Japoneze 2012

La sfarstiul lunii mai, in Bucuresti au loc "Zilele Culturii Japoneze". In cadrul acestui eveniment are loc si festivalul filmului japonez, unde vei putea viziona filme interesante. Tot cu aceasta ocazie, Teatrul Odeon pregateste o serie de spectacole, expozitii si ateliere.

Festivalul Filmului Japonez 2012

In perioada 25 - 30 mai, la Cinemateca Romana, va avea loc cea de-a VI-a editie a Festivalului Filmului Japonez. Festivalul Filmului Japonez din acest an, organizat de Ambasada Japoniei, in colaborare cu Fundatia Japonia si Cinemateca Romana, va prezenta 8 productii japoneze in cursul a 6 zile.

Incepand cu ziua de vineri, de la ora 19 cu filmul "Golanii din Kishiwada", in regia lui Kazuyuki. Peliculele care vor fi prezentate intre 25 si 30 mai vor avea fie subtitrare romana, fie subtitrare engleza, acestea fiind filme produse intre anii 1936 si 2004.

Tema Festivalului de Film Japonez din acest an va fi "dragostea si tineretea, reflectate in diferite epoci", ceea ce va fi ilustrat in filmele selectionate in cadrul evenimentului, la care intrarea va fi libera. Unul dintre cele mai asteptate filme care va fi prezentat la acest festival va fi ecranizarea dupa celebrul roman scris in urma cu aproape 1000 de ani de Murasaki Shikibu, "Povestea lui Genji" (Genji Monogatari).

Productia, regizata de Kozaburo Yoshimura in 1951, urmareste viata lui Genji, fiul imparatului, cunoscut de toata nobilimea din Kyoto pentru sarmul si frumusetea pe care le poseda, ce ravneste insa la tanara mireasa a tatalui sau.

Programul festivalului:

Vineri, 25 mai, ora 19.00: Golanii din Kishiwada

Sambata, 26 mai, ora 16.00: Scrisoare de dragoste

ora 19.00: Eijanaika

Duminica, 27 mai, ora 16.00: Clubul Shinchugun

ora 19.00: Zegen

Luni, 28 mai, ora 16:00: Povestea lui Genj

Marti, 29 mai, ora 15:00: Tinerele din Izu

Miercuri, 30 mai, ora 16:00: Femeia negurilor.

Zilele Culturii Japoneze la Teatrul Odeon

Editia din acest an este organizata de Teatrul Odeon si reuneste artisti niponi veniti din Japonia. Evenimentul va avea in deschidere o expozitie de fotografie si o prelegere despre dansurile sacre kagura, urmate de o demonstratie de ikebana.

Ziua de 29 mai continua seria manifestarilor cu vernisajul expozitiei de fotografie, foto -haiku, caligrafie, kimono, origami si obiecte japoneze in Galeria Odeon Studio. De la ora 17:30 Sala Studio va gazdui o demonstratie de ikebana.

Seara de 29 mai va continua cu un spectacol de teatru japonez la Sala Majestic, de la ora 19:00, spectacol care cuprinde doua piese: Crapul si Statia de Autobuz al Companiei de Teatru 1980 din Tokio.

Ziua de 30 mai, aduce din nou in atentie dansul nipon prin spectacolul Culori al Companiei Drastic Dans 0 de la Tokio. Seara zilei de 31 mai va propune Dojo-ji, un spectacol inedit prin tehnica neconventionala a mimei in repovestirea pieselor clasice, moment urmat de o parada de kimonouri realizata de ARC pe fondul recitalului de tobe Taiko.

Pe 1 iunie, la Sala Studio, actorii teatrului Odeon va asteapta la un spectacol lectura dupa piesa lui Monzaemon Chikamatsu, Mesagerul iadului, urmat de o conferinta despre teatrul japonez.

Zilele culturii japoneze se vor incheia pe 2 iunie, la Sala Studio cu o seara de ceremonia ceaiului si un scurt moment de dans traditional japonez. Teatrul Odeon si ARC va invita sa participati si la atelierele de cultura japoneza care se vor desfasura de pe 30 mai pe 2 iunie in Galeria Odeon Studio, intre orele 16:30 si 18:00, in spatiul expozitiei Yokoso Japan.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea